Сб. Ноя 27th, 2021
    Як прикрасити торт у домашніх умовах топ-180 фото. інструкція для

    Як прикрасити торт у побутових умовах — детальний майстер-клас з прикраси торта. Оригінальні та сучасні ідеї оформлення власними руками + фото-приклади

    Гартуючи знамениті інтернет сторінки, дуже часто зустрічаються фото прикрас для торта. І в більшості з’являється бажання спробувати себе в цій справі. Почати можна зі звичайних рецептів, з кожним разом ускладнюючи завдання. Та й торт приготований самостійно набагато корисніше. Ви знаєте, які інгредієнти ви туди поклали, як і за яких умов приготували. Зрозуміло, дуже важлива це подача та зовнішній вигляд. Ось тут, то багато хто і сумнівається у власних вміннях.

    Перш ніж винести святковий торт, обов’язково варто потренуватися над його декоруванням. Адже навіть у професіонала не завжди, виходить, зробити все правильно. Перед прикрасою заздалегідь придумайте композицію.

    Прикраса кремом

    Кремовий декор один із найпопулярніших у кондитерській сфері. На вітринах магазину можна зустріти безліч даного виробу. Справжній крем з вершкового масла займає багато часу і сил, але існують і звичайні рецепти, які допоможуть кондитерам-початківцям.

    Традиційний крем

    Перед приготуванням традиційного крему можна переглянути картинки гарного торта. У багатьох випадках буде застосовуватися цей вид крему.

    • вершкове масло|мастило| 80 грам;
    • згущене молоко 150 грам.

    Рецепт приготування крему

    • Всі продукти повинні бути кімнатною температуру. Олію збити міксером до приємних піків.
    • Потроху ввести згущене молоко. Збивати поки що маса не посвітлішає і не набуде дуже ніжної структури.
    • Крем готовий до застосування. Залишилося додати трохи барвників і приступаємо до прикраси святкового частування.

    Як прикрасити торт кремом

    Прикрасити торт кремом можна на будь-яку урочистість. Досить часто для прикраси вибирають квіти, різноманітні рельєфні лінії.

    З цим кремом може впоратися навіть кондитер-початківець. Якщо припущено помилку, крем легко можна зняти. І повторити спробу нанесення ще раз.

    Щоб надати бажаного кольору застосовуються харчові барвники. З їх допомогою можна зробити широке розмаїття кольорів.

    Такий крем наноситься за допомогою шприца. Якщо у вашому арсеналі його немає, його можна зробити за допомогою звичного пакету з поліетилену. Потрібно відрізати кінчик пакета та приступаємо до прикраси. Залежно від діаметра отвору можна налаштовувати товщину лінії.

    Структуру крему можна прикрашати не тільки професійними інструментами підходить будь-яке начиння для дому:

    • Виделка. Виделкою дозволено робити красиві хвилеподібні або прямі лінії, робити лінії ромбиком.
    • Ложка. У декорі також застосовують опуклу сторону ложки. За допомогою кондитерського мішка на торт наноситься мінімальна кількість крему та притискається ложкою. Залишається незвичайний відбиток.
    • Ще один варіант: видавити крем на бічну частину торта і повільно провести опуклою стороною ложки.

    Айсінг

    Більшість домогосподарок запитують себе, як чудово прикрасити торт у побутових умовах. Змінити набридлий декор допоможе айсинг. Він схожий на зимові візерунки, та й хрумтить як справжній сніг.

    Його суміш дуже щільна, що дає можливість зберегти форму надовго. За допомогою нього можна створити гарний малюнок або зробити цілу мереживну композицію.

    • 4 яйця;
    • 700 гр. Цукрової пудри;
    • 20 гр. соку лимона;
    • 1 год. л гліцерину.

    • Крок 1. Усі інгредієнти потрібно охолодити.
    • Крок 2. Місткість, в якій готуватиметься суміш повинна бути повністю знежирена.
    • Крок 3.Відокремити білок від жовтка.
    • Крок 4. Білки збити до повітряних піків і додати сік лимона, цукрову пудру та гліцерин.
    • Крок 5. Продовжити збивати масу, поки вона не стане насичено білого кольору.
    • Крок 6. Накрити масу плівкою в контакт і відправити в холодильник на 1-1,5 години. Після закінчення часу можна застосовувати.

    Прикраси з мастики

    Прикрасити торт мастикою можна на різні смаки. Можна покрити кожен сантиметр поверхні та зліпити різні статуетки від героїв мультфільму до банківського сейфу.

    • сухе молоко – 1 упаковка;
    • банку згущеного молока – 1 шт.;
    • цукрова пудра — упаковка.

    Всі інгредієнти повинні бути домашньої температури. В одній чаші перемішується молоко і цукрова пудра, потім додається згущене молоко і все ретельно змішується.

    Маса має придбати щільну структуру, яка схожа на пластилін. Якщо вона вийшла рідка слід додати сухих речовин. Після приготування мастика має однорідний молочний колір. Барвники вводяться на етапі добавки згущеного молока. Приступаємо до прикраси.

    • маршмеллоу 1 упаковка;
    • барвники;
    • вода;
    • лимонна кислота;
    • крохмаль;
    • цукрова пудра.

    • Розсипати пачку маршмеллоу в тарілочку і підігріти в мікрохвильовій печі. Розділити на кількість квітів і розмішати з пігментом.
    • Додати воду з лимонною кислотою. Через сито приєднати цукрову пудру. Додати трохи крохмалю.
    • Все ретельно перемішати. Як тільки маса перестала липнути, можна починати працювати

    Ідеї ​​шоколадного декору

    Прикрасити торт шоколадом під силу навіть новачкам. Гарно виглядає оформлення краю, коли з верхнього коржа стікають шоколадні краплі. Перед застосуванням торт обов’язково остудити, а шоколадну глазур брати вже трохи остиглу. Потім потрібно за допомогою шприца вести по краєчку і через маленькі проміжки тиснути більше, так щоб вийшла крапля, що стікає.

    Гарно виглядає натерта стружка. Її можна приготувати, якщо натерти на тертці або зіскребти ножем.

    Досить поширений варіант прикраси шоколадними цукерками, батончиками, вафлями та трубочками.

    Декор із застосуванням фруктів

    Прикрасити торт ягодами можна на будь-яку урочистість. Для початку доведеться вибрати найсоковитіші та найкрасивіші плоди, на них не повинно бути помітних пошкоджень.

    • малину;
    • ожину;
    • смородину чорну, червону;
    • чорниці/чорниці;
    • яблука;
    • цитруси;
    • виноград;
    • ківі;
    • персики та ін.

    Якщо у вас немає можливості застосовувати свіжі фрукти/ягоди, це не страшно. Можна скористатися консервованими продуктами, тільки перед використанням варто їх занурити сухим рушником. для того щоб фруктам надати глянець їх поливають мінімальною кількістю желе. Прикрашають торт на власний розсуд, як вам подобається.

    Як приготувати квіти для прикраси

    Торт, оформлений квітами одне з найпопулярніших на весільних святах. Однак у більшості з’являються питання, як приготувати квіти до застосування.

    • Вибрати квіти, які бажаєте застосовувати для декору. Відрізати стебло, залишити 3-4 см, щоб закріпити.
    • Досить акуратно вимити квітку під проточним струменем. Промокнути рушником із паперу.
    • Приготувати: ватний диск, воду, харчову плівку. Це знадобиться, щоб закрити зріз квітки. Відріжте і намочіть мінімальну кількість вати, потрібно прикласти до стебла і оберніть харчовою плівкою. Ця процедура потрібна, щоб квітка могла стояти більше 24 годин.
    • Для різної зелені ця процедура не потрібна.
    • Прикрашати квітами не тільки можна багаторівневі торти, але навіть невеликі капкейки.

    Як із полуниці зробити прикрасу

    Прикрасити торт полуницею можна звичайним способом: нарізати ягоду невеликими частинами та створити суцвіття, після цього прикрасити кремом або глазур’ю із шоколаду.

    Для виробництва бутона, можна зробити маленькі надрізи та відігнути краї. Для дитячої прикраси можна наробити полуничних сніговиків та прикрасити повітряними вершками. для того щоб зробити велику квітку на всій поверхні торта, полуниця ріжеться надвоє і лягає зрізом вгору. Розкладати краще на крем, щоб надати гарного положення.

    Ще один варіант прикраси: полуниця у кошику. Для цього застосовується мастика чи марципан. З них робиться кошик, а поверх викладається полуниця повністю.

    Для тортів без випічки застосовують полуницю в желе. Її можна залишити цілою або розрізати на пластинки, красиво укласти та залити желе (заливати потрібно у формі).

    Торт на день народження

    • Вивчайте бажання винуватця урочистості. Красиво виглядатимуть написи привітання.
    • Якщо винуватець урочистостей із почуттям гумору, можна застосовувати забавні прикраси.
    • Жінкам приємно отримувати торт, оформлений квітами. Чоловіки віддають перевагу суворим і стриманим тоннам.

    Справжні харчові барвники

    Не завжди цікаво прикрашати торт лише білим кремом. Та й колір зазвичай виходить не дуже симпатичний. Зрозуміло, можна скористатися готовими харчовими барвниками, вони продаються в рідкому та сухому вигляді.

    • додавання шафрану або куркуми додасть відтінків жовтого;
    • сік вишні, малини, буряків пофарбувати крем у відтінки рожевого;
    • додавши морквяний сік, вдасться помаранчевий;
    • сік шпинату додасть зелені відтінки;
    • какао порошок, коричневий колір.

    Робота з кремом не викликає великих труднощів у роботі. Для прикраси краще використовувати кондитерський мішок з різними насадками. Він допоможе прикрасити поверхню торта різними компонентами декору, які не вдасться виконати за допомогою підручних засобів. Зрозуміло, можна і замінити його, на традиційний пакет чи кульок.

    Варто тільки зробити потрібний отвір і тиснути на зміст. Спочатку, для того щоб набити руку, такий спрощений засіб підійде.

    Після закінчення роботи варто відправити торт в холодильник, щоб крем схопився як слід.

    Джерело: podelki.expert

    Прикрасити торт – 20 ідей для прикраси торта у побутових умовах

    Прикрасити торт самостійно за допомогою підручних засобів дуже легко. Головне – мати в запасі часу достатньо та включити уяву. Щоб здійснити свої ідеї в життя, зовсім не обов’язково мати особливі знання і здібності професіонала.

    Як прикрасити торт мастикою

    Перед початком прикраси десерту необхідно зрозуміти основи роботи із цим пластичним їстівним матеріалом. Консистенція мастики дуже подібна до пластиліну, тому з неї можна створювати різноманітні статуетки. До того ж вона довго зберігається — загорнута в плівку, вона може лежати в холодильнику 10 — 12 тижнів. Мастику набувають готової або роблять самостійно.

    Мастика останніми роками стала популярним елементом прикраси тортів.

    Інгредієнти для приготування:

    • сухе молоко;
    • згущене молоко;
    • цукрова пудра.

    Усі компоненти беруть однаково і замішують. Потім поділяють тісто, що вийшло, на частини і додають потрібні барвники.

    Також мастику готують із маршмеллоу.

    Інгредієнти:

    • маршмеллоу — жменя;
    • розведена водою «лимонка» – 1 год. л.;
    • олія – 25 г;
    • солодка пудра та крохмаль у пропорції 1 до 3.

    Готують мастику, дотримуючись такого алгоритму:

    1. Зефір розпускають на водяній бані, додають трохи барвника і, якщо необхідно, води та олії для еластичності.
    2. У рідку та клейку масу невеликими дозами вводять пудру з крохмалем, ретельно розмішуючи.
    3. Коли мастика перестане бути клейкою, її перекладають на стіл, рясно посипаний цукровою пудрою. Масу розминають, іноді підсипаючи пудру, доки основа не стане пластичною.
    4. Відчуваєте, що маса перестала липнути до долонь? Отже, вона абсолютно готова до застосування.

    Без обладнання для професійних робіт та здібностей виліпити бездоганні статуетки важко, але чому ж і не спробувати. Тільки підготуйте хоча б мінімум інструментів – гострий маленький ніж, зубочистки, пензлик, качалка, ролер.

    Під час роботи з мастикою дотримуються таких правил:

    • Не залишають масу на повітрі (вона висихає дуже швидко і стає твердою), а регулярно обертають залишок у плівку.
    • Розкочування роблять тільки на плівці, присипаній цукровою пудрою.
    • Віддають перевагу маленьким елементам, тому що об’ємні статуетки можуть потріскатися.

    Прикрашати торт можна по-різному, оскільки мастика дає великий простір фантазії. В основному спочатку матеріал тонко розкочують, щоб повністю вкрити торт, а потім готову поверхню прикрашають фігурками.

    Прикраса кремом

    Прикрасити крем торт можна по-різному. З кремової маси роблять трояндочки, листи, різноманітні завитки та бордюри – це виглядає дуже святково та святково. Але для того, щоб ці ніжні вироби тримали форму, необхідно підібрати оптимальний крем, і краще віддати масляному смаки.

    Прикраса тортів кремом досить цікавий процес.

    Для приготування олійного крему знадобиться мінімум продуктів:

    • підтале масло – 1 пачка
    • згущене молоко – 10 ст. л.

    Олію заздалегідь необхідно витягнути з холодильника, щоб вона підтанула, а потім збити міксером до ніжної пишності. Потім невеликими дозами слід ввести згущене молоко і збивати склад до однорідності.

    На вимогу масу поділяють на кілька порцій і додають до них різноманітні барвники.

    Їх купують уже готовими або роблять самостійно:

    • жовтий колір дає шафран;
    • помаранчевий – апельсин чи соковита молода морква;
    • червоний — ягоди вишні, буряк, журавлина;
    • салатовий – шпинат;
    • коричневий – какао.

    Щоб декор із крему вийшов акуратним та красивим, необхідно користуватися спеціалізованими шприцами з різними насадками. Якщо таких пристроїв немає, можна зробити імітацію шприца з щільного листа, згорнувши його у вигляді конуса і зрізавши гострий куточок. Також можна надійти і зі звичайним ущільненим пакетом. Потім заготовку, що вийшла, наповнюють кремом і видавлюють його через невеликий отвір. Так можна малювати прямі чи хвилясті смуги, листочки, квіти, рюші, написи.

    Ідеї ​​із застосуванням фруктів

    Прикрасити торт фруктами досить легко. Це один з дуже швидких та дешевих способів. Створюючи чудові композиції з скибочок різних фруктів, можна виявити власну фантазію та дати волю уяві.

    Естетично виглядають як прикраси з одного виду ягід, так і яскраві різнокольорові фруктово-ягідні мікси.

    Щоб фрукти не втратили початковий колір, а конструкція не розпалася, всю композицію покривають безбарвним желе. Рідку масу акуратно розподіляють пензлем по декору та ставлять у холодильник. Через 30 хвилин «желатинову» обробку повторюють.

    Якщо є бажання і час, можна зробити трояндочки з яблук.

    1. Спочатку готують сироп (на 200 мл води беруть ложку цукру), додаючи на цьому кроці барвник, якщо необхідно.
    2. Яблука нарізають тонкими смугами і уварюють у сиропі, щоб вони стали пластичними.
    3. Із фруктових заготовок створюють троянди. Внутрішній «пелюстка» згортають спіраллю, а інші додають по колу, формуючи пишну квітку. Кінці його трохи загвинчують назовні, щоб бутон «троянди» розпустився.

    Як прикрасити торт вершками

    Збиті вершки – повітряна та ніжна прикраса, але працювати з ними необхідно швидко.

    Збиті вершки – чудовий спосіб прикрасити насолоду.

    Інгредієнти:

    • жирні вершки – 500 г;
    • ванілін – пакет;
    • пудра цукрова – 150 г;
    • желатин – 1 пакет.

    Приготування:

    1. Перелити охолоджені вершки в глибоку миску і поставити в каструлю з дуже холодною водою.
    2. Розчинити желатин.
    3. Збити вершки міксером, щоб з’явилася витривала пінка.
    4. Додати пудру, ванілін та акуратно перемішати.
    5. Тонким цівком ввести желатин.

    Збиті вершки поміщають у кондитерський шприц та прикрашають торт.

    Шоколад

    Прикраса торта – справа тонка, тому що від цього може залежати готовий вигляд та краса всього виробу. Шоколад – один із улюблених кондитерами продуктів для прикраси десертів.

    Шоколад ласуни люблять за смак та ніжну текстуру, що тане.

    Досить звичайний спосіб — подрібнити шоколадку і обсипати торт, що вийшла стружкою. Можна спробувати набагато складніший метод: для цього шоколадку залишають у теплому місці на короткий час, щоб вона стала набагато м’якішою. Потім гострим ножиком із плитки зрізають тонкі довгі стружки. Вони відразу починають закручуватись, і щоб зафіксувати форму, їх встановлюють у холодне місце для застигання.

    Найбільш стильно виглядають мереживні завитки:

    1. Плитку розтоплюють у невеликій ємності на мінімальному вогні.
    2. На пергаментному папері заздалегідь малюють шаблони завитків і візерунків у потрібній кількості.
    3. Потім гарячий рідкий шоколад поміщають у шприц і акуратно обводять усі замальовки за контуром. Робити це варто швидко і швидко, оскільки маса швидко застигає. Бажано зробити кілька запасних візерунків, тому що готові завитки виходять досить ламкими і можуть просто розлетітися на шматочки при поганому поводженні.
    4. Пергамент із намальованими завитками поміщають у холодне місце до абсолютного застигання.
    5. Потім мереживні вироби акуратно відокремлюють від паперу та викладають на торт.

    Досить просто зробити листи із шоколаду. Для цього беруть листя з будь-яких дерев, ґрунтовно його миють, а потім покривають розтопленим шоколадом і поміщають у холодне місце. Найважливіше завдання – акуратно від’єднати реальні листочки від їстівних.

    Джерело: attuale.ru

    Прикраса тортів своїми руками

    Якщо Ви любите пекти торти, то дана стаття для Вас! У цій публікації ми розглядатимемо дуже різні способи прикрашання тортів власними руками в побутових умовах. Прикрасити традиційний тортик можна за допомогою мастики, марципану, айсингу, вафлей, шоколаду, глазурі, крему, вершків, безе, фруктів, желе, цукерок, мармеладу та посипання. Кожен інгредієнт прикраси ми розглядатимемо окремо, ознайомимося з рецептом виготовлення, і, зрозуміло, надихнемося великою кількістю ідей.

    Для деяких варіантів прикраси торта вам знадобляться спеціалізовані матеріали, наприклад: кондитерський шприц з насадками, пергаментний папір, гострий тонкий ножик, лопатки різної товщини.

    Прикраса тортів мастикою

    Мастика – це спеціалізоване тісто для прикрашання торта. Її можна розкотити і покрити верхівку торта, також можна створювати різні статуетки тварин, літери, цифри, квіти, листя, мереживні візерунки і все, що хоче Ваша фантазія.

    Важливе правило роботи з мастикою полягає в тому, що працювати з нею доведеться досить швидко, оскільки вона швидко застигає. Однак є вихід! Коли формуватимете прикрасу, відщипніть потрібний шматочок, а іншу частину мастики загорніть у плівку. Великі статуетки можуть розтріскатися при висиханні.

    Рецепт мастики №1

    Інгредієнти: молоко, що згущує, сухе молоко або вершки, цукрова пудра, харчові барвники (на вимогу). Кількість компонентів на пряму залежить від розміру торта.

    Попередній процес: беріть глибокий посуд і змішайте сухе молоко або вершки з цукровою пудрою. Потроху додайте згущене молоко і добре вимішуйте. Повинно вийти пружне тісто, яке не липне до рук. Додайте по краплях харчовий барвник та втручайте тісто. Після приготування відразу загорніть мастику в плівку.

    Рецепт мастики №2

    Інгредієнти: вода, лимонний сік або лимонна кислота, вершкове масло, цукрова пудра, крохмаль, маршмеллоу (білий жувальний зефір), харчовий барвник (на вимогу).

    Підготовчий процес: розтопіть на пару маршмеллоу, на вимогу додайте краплі харчового барвника. Потім додайте|добавляйте| води і зовсім небагато соку лимона або лимонної кислоти. Добре вимішайте суміш, а потім додайте 50 грам вершкового масла|мастила|. Окремо змішайте цукрову пудру та крохмаль за пропорцією 1:3. Помалу додайте суміш пудри з крохмалем в зефірну суміш і добре вимішуйте тісто близько 10 хвилин. Після приготування відразу загорніть мастику в плівку.

    Раджу до відео перегляду майстер-клас!

    Раджу фото-галерею тортів із мастики!

    Прикраса тортів марципаном

    Марципан – це горіхова маса, що складається з мигдального борошна та цукрової пасти. Її переваги в тому, що вона міцно тримає форму, досить еластична і має вражаючий ніжний смак. З неї зручно створювати всі деталі прикраси – невеликі статуетки, покриття торта та об’ємні прикраси.

    Рецепт марципану

    Інгредієнти: 200 г цукру, чверть склянки води, 1 склянка злегка обсмаженого мигдалю, вершкове масло.

    Попередній процес: очистіть мигдаль від лушпиння і дрібно порубайте його за допомогою блендера або на тертці. Зваріть сироп із цукру та води. Консистенція сиропу має бути насиченою. Висипте перемелений мигдаль у сироп, перемішайте і поваріть 3 хвилини. Беріть миску і добре змастіть її вершковим маслом. Вилийте марципан у миску. Остудіть марципан і пропустіть за допомогою м’ясорубки. Марципан готовий! Якщо він вийшов рідким, додайте цукрову пудру. Якщо марципан дуже насичений, додайте трохи кип’яченої води.

    Раджу переглядати це відео!

    Прикраса айсингом тортів

    Айсинг — це крижаний малюнок, який виглядає як зимовий малюнок на віконці і за смаком нагадує хрусткий лід. Переваги айсингу полягають у тому, що він дуже міцний, не розтікається, чудово тримається на поверхні кондитерського виробу. Він може наноситися поверх твердої шоколадної глазурі, мастики, помадки. Зауважу, що поверхня, на яку можна наносити айсинг, повинна не розтікатися і бути не клейкою. Айсинг наносять кондитерським шприцем, потім готовий виріб ставлять у холодильник для подальшого застигання. Найбільш привабливими виходять мережива, написи та візерунки.

    Рецепт айсингу

    Інгредієнти: 3 яйця, 500-600 г цукрової пудри, 15 г соку лимона, 1 чайна ложечка гліцерину.

    Процес виготовлення: охолодіть всі інгредієнти, знежиріть посуд і витріть насухо. Беріть яйця, відокремлюємо білок від жовтка. Збийте білки, додайте гліцерин, сік лимона та цукрову пудру. Добре збийте масу віночком, поки вона не побіліє. Накрийте масу плівкою і розмістіть у холодильник на 1 годину, щоб лопнули повітряні бульбашки. Айсинг готовий, можете сміливо прикрашати торт!

    Раджу до перегляду 2 вражаючі майстер-класи! У першому детально показано як розписувати торт айсингом. В іншому говорять як зробити розкішні троянди з айсингу.

    Раджу фотогалерею тортів оформлених айсингом!

    Прикраса тортів вафлями

    Вафлі – це матеріали для прикраси, квіти, різні статуетки, цифри. Їх роблять із хрумкого вафельного тіста. Також популярні готові їстівні картинки на основі вафельного коржика. Придбати цю прикрасу можна в магазинах, супермаркетах або в інтернеті. Самостійно вафлі з малюнком зробити, не вийде, тому що знадобляться харчове чорнило та спеціалізоване обладнання. Переваги вафель полягає в тому, що вони не тріскають, добре тримають форму і не тануть. Але їх можна застосовувати виключно на світлій поверхні торта, оскільки при розмоканні картинка може просочитися темним кремом.

    Правила оформлення вафлями

    1. Поверхня торта має бути дуже рівною.
    2. Основою може бути насичений масляний крем, мастика, глазур.
    3. Картинка прикладається на незастиглу поверхню торта.
    4. Покладіть картинку на стіл тильною стороною вгору, змастіть її тонким шаром рідкого меду, світлого джему або цукрового сиропу. Процес здійснюйте за допомогою силіконового пензлика.
    5. Покладіть зображення на торт.
    6. Трохи притисніть руками, щоб вийшло повітря, потім вирівняйте серветкою.
    7. Скрийте краї картинки за допомогою збитих вершків, заправлених у кондитерський шприц.
    8. Прикрасьте торт вафельними фігурками таким чином: покладіть статуетки на стіл тильною стороною вгору змастіть тонким шаром рідкого меду, світлого джему або цукрового сиропу і приклейте до торта. Або змастіть тільки центр і сформуйте відкриту квітку або підняті крила метелика.

    Раджу до відео перегляду майстер-клас!

    Прикраса тортів шоколадом

    Оформлення шоколадом є традиційною прикрасою для тортів. Цей інгредієнт відмінно комбінується з бісквітами, суфле, мусом, листковим тестом та різними кремами. Переваги шоколаду полягають у тому, що розтопленому йому надати можна будь-яку форму, а коли шоколад застигне, то не дасть тріщину і не розтечеться. Для прикраси тортів можна застосовувати будь-який шоколад – чорний, білий, молочний, пористий.

    Способи оформлення тортів шоколадом

    1. Щоб прикрасити торт шоколадною стружкою, дуже просто натерти плитку шоколаду на тертці і обсипати нею торт.
    2. Щоб прикрасити тортик завитками, трохи прогрійте плитку шоколаду, потім беріть тонкий ножик, а краще овочерізку і зріжте тонкі смуги, вони відразу почнуть закручуватися. З них можна створити розкішні візерунки.
    3. Ось додатковий варіант прикраси торта красивими візерунками, написами та малюнками. Розтопіть плитку шоколаду на паровій бані. Розмістіть шоколад у кондитерський шприц. Беріть пергаментний папір та намалюйте візерунки. Кондитерським шприцем промалюйте візерунки на пергаментному папері. Розмістіть пергамент у холодильник, щоб шоколад застиг. Акуратно зніміть шоколад з пергаменту та прикрасьте торт. Якщо Ви не сильні в малюванні, пошукайте гарний малюнок в інтернеті, роздрукуйте його, потрібно додати прозорий пергаментний папір до малюнка і просто перекопуйте його.
    4. Щоб прикрасити тортик шоколадним листям вам знадобляться справжні листочки дерев або кімнатної рослини. Вимийте та просушіть листя. Розтопіть шоколад на паровій бані і викладіть його на внутрішній бік листа силіконовим пензликом. Покладіть у холодильник, а коли застигне, акуратно зніміть шоколад із листочка і прикрасьте тортик.
    5. Ще один креативний спосіб прикрашання торта складається з вишень та шоколаду. Позбавтеся кісточок, розмістіть кожну вишеньку в розплавлений шоколад і прикрасьте торт.

    Раджу переглядати це відео!

    Раджу фотогалерею тортів оформлених шоколадом!

    Прикраса тортів глазур’ю

    Зараз є шоколадна, дзеркальна, мармеладна, карамельна, різнокольорова, м’яка, молочна та вершкова глазур.

    Рецепт шоколадної глазурі

    Інгредієнти: 1,5 столової ложки молока, 2 чайні ложки какао порошку, 1,5 столової ложки цукру, 40 грам вершкового масла.

    Підготовчий процес: беріть миску, покладіть какао, цукор, шматочки вершкового масла|мастила|, і залийте молоком. Поставте на вогонь, розтопіть та прокип’ятіть 5-7 хвилин. Накрийте торт глазур’ю з шоколаду за допомогою широкого ножа і встановіть холодильник для подальшого застигання.

    Раджу до відео перегляду майстер-клас!

    Рецепт карамельної глазурі

    Інгредієнти: 150 г теплої води, 180 г дрібнозернистого цукру, 2 чайні ложки кукурудзяного крохмалю, 150 г жирних вершків, 5 г листового желатину.

    Приготування: замочіть желатин у воді, змішайте вершки з крохмалем, розтопіть цукор на сковороді до світло-коричневого кольору. Додайте в теплу воду вершки з крохмалем та цукор. Прокип’ятіть, щоб розчинилася карамель. Не забудьте регулярно помішувати суміш. Потім залийте її в вершки, перемішайте, остудіть і додайте набряклий желатин. Накрийте торт карамельною глазур’ю за допомогою широкого ножа і встановіть холодильник для подальшого застигання.

    Раджу до відео перегляду майстер-клас!

    Рецепт мармеладної глазурі

    Інгредієнти: 200 г мармеладу одного кольору, 50 г вершкового масла, 2 столові ложки жирної сметанки, 120 г цукру.

    Підготовчий процес: розтопіть мармелад на паровій бані або в мікрохвильовій печі, додайте сметану, олію та цукор. Добре вимішайте суміш і встановіть на вогонь. Варіть глазур 10 хвилин регулярно перемішуючи. Трохи остудіть глазур. Накрийте торт мармеладною глазур’ю за допомогою широкого ножа та встановіть у холодильник на 3-4 години для подальшого застигання.

    Раджу фото-галерею тортів оформлених глазур’ю!

    Прикраса тортів олійним кремом

    Крем – багатофункціональна прикраса для тортів. Їм дуже зручно писати привітання, робити мереживні рамки, пишні троянди. У крем часто додають харчові барвники.

    Рецепт олійного крему

    Інгредієнти: 100 грам вершкового масла, 5 столових ложок молока, що згущує, харчові барвники.

    Підготовчий процес: розтопіть масло на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Збийте його, щоб воно стало білим та пишним. Додайте згущене молоко, ретельно перемішайте і розділіть крем на порції. Додайте до кожної порції крему барвник потрібного кольору. Розмістіть крем у кондитерський шприц і творіть красу, після цього відправте торт у холод, щоб крем застиг.

    Раджу до відео перегляду майстер-клас!

    Раджу фото-галерею тортів оформлених олійним кремом!

    Прикраса тортів збитими вершками

    Збиті вершки – це незвичайна повітряна, об’ємна та ніжна прикраса. Їхнє приготування не вимагає особливих продуктів. Щоб красиво прикрасити торт збитими вершками, буде потрібно кондитерський шприц. З вершками працювати необхідно дуже швидко. Подбайте про те, щоб всі інгредієнти та інструменти були приготовлені. Поверхня торта має бути дуже рівною і мало клейкою.

    Рецепт збитих вершків

    Інгредієнти: півлітра вершків високої жирності від 33%, пакет ванілі, 100-200 г цукрової пуди, 1 пакет желатину швидкого приготування, харчовий барвник (на вимогу).

    Підготовчий процес: поставте вершки в холодильник на 12 годин. У глибоку ємність налийте охолоджені вершки. Беріть іншу глибоку ємність, налийте в неї крижану воду. Розмістіть ємність із вершками в ємність із дуже холодною водою. Розчиніть желатин цим методом, як зазначено на упаковці. Збийте вершки міксером (не застосуйте блендер, оскільки пінка не вдасться). Збивайте їх до тих пір, поки пінка не стане достатньо міцною. Додайте цукрову пудру та ваніль, потім перемішайте віночком. Тонким струменем додайте розчинений желатин. Розмістіть вершки в шприц і прикрасьте торт.

    Раджу до відео перегляду майстер-клас!

    Прикраса тортів безе

    Безе — це біла, хрумка і невимовно смачна прикраса. Воно викладається на шар шоколаду, джему, або крему.

    Рецепт безе

    Інгредієнти: склянка цукрової пудри, 5 охолоджених яєць, пакет ванілі (на вимогу).

    Попередній процес: відокремлюємо білок від жовтка, вилийте білки в суху знежирену глибоку ємність. Збийте білки до пишної консистенції (10-15 хвилин). Потроху висипайте пудру (1-2 чайні ложки) і одразу розчиняйте її. Додайте ваніль і також добре розчиніть її. Прогрійте духовку до 100 градусів, застелите лист пергаментним папером і перекладіть протеїнову пінку в кондитерський шприц. Видавіть протеїнову суміш на лист, створюючи красиві кульки або інші статуетки. Безе сушиться, а не дбає, час перебування майбутнього безе в духовці залежить від розмірів заготовок. Орієнтовний час сушіння 1,5-2 години.

    Раджу до відео перегляду майстер-клас!

    Раджу фото-галерею тортів оформлених безе!

    Прикраса тортів фруктами

    Фрукти дуже смачні, корисні та містять велику кількість вітамінів. Вони яскраво прикрасять торт смаковими комбінуваннями та насиченими квітами. Досить звичайний спосіб прикраси фруктами – це викласти віялом нарізані часточки полуниці, ківі, апельсина, манго та інших фруктів. Можна створити ціле фруктове полотно, яке відмінно комбінується в натуральному желі.

    Рецепт

    Інгредієнти: свіжі фрукти та ягоди, для фруктового желе – світлий сік, наприклад яблучний 600 мл, склянка цукрової пудри, 1 упаковка порошкового желатину.

    Підготовчий процес: залийте желатин склянкою соку та відставте для набухання. Підготуйте фрукти, очистіть їх від шкірки та поріжте дрібними красивими часточками. Ківі та банани ріжуть кругами, яблука та апельсини – напівкільцями, полуничку – надвоє, малинку, ожину, вишню – залишають цілими. На водяній бані розтопіть желатин, додайте в нього сік, що залишився, і цукрову пудру. Процідіть суміш, гарно викладіть фрукти в желе та встановіть у холодильник. Коли желе трохи застигне — перекладіть його на тортик, перевернувши ємність. На вимогу замаскуйте краї олійним кремом або збитими вершками. Поставте тортик у холодильник.

    Раджу до відео перегляду майстер-клас!

    Раджу фотогалерею тортів оформлених фруктами!

    Прикраса тортів желе

    Желе дуже привабливо виглядає і сприятливо впливає на суглоби людей. Желейна заливка відмінно комбінується з різними фруктами. Однак нею можна красиво оформити торт у чистому вигляді, а можна і верх желейною заливкою прикрасити посипанням стружкою кокоса або горішками, будьте незвичайними і обміркуйте ідею прикраси!

    Рецепт желейної заливки

    Інгредієнти: 600 мл соку (можна взяти сік різноманітних квітів), 1 упаковка желатину, що швидко розчиняється, склянка цукрової пудри.

    Підготовчий процес: замочіть желатин у 1/3 частини соку і потім залиште для набухання. Потім розтопіть желатин із соком на пару. Змішайте цукрову пудру і сік, що залишився, залийте у формочки і встановіть в холодильник. Відлийте 100 мл желе і встановіть на якийсь час у холодильник, щоб воно встигло схопитися. Покладіть торт у форму, яка на 3 см вище за нього. Викладіть желейну заливку на торт, а поверх прикрасьте желешками із формочок. Легко дістати заготовки желе з форм допоможе пар. Потрібно тільки піднести форму з желе над парою, і потім перевернути на десерт. Поставте торт у холодильник на 10-12 годин і перед подачею не забувайте зняти форму. Якщо Ви хочете зробити желейну заливку з фруктами, то приготуйте желе, як ми вже описали вище. Розмістіть його на якийсь час у холодильник, щоб він встиг схопитися. Перекладіть желе на фрукти, вирівняйте лопаткою і встановіть на ніч в холодильник. Щоб желе під час подачі не ламалося, розрізайте його прогрітим ножем.

    Джерело: svoimirukamy.com

    Як прикрасити торт у побутових умовах

    Раніше не надто замислювалася над тортом на свято, просто йшла в магазин і купувала той, який подобається або приємний за ціною. Але з народженням дитини, стала ретельніше дивитися на склади, і в певних продуктів цей склад мені абсолютно не подобався. Зробила висновок, що буду на всі свята пекти тортик сама. З чим навіть у наш час чудово впораюся, проте є складність. І полягає вона в тому, що подавати на стіл хочеться гарний та святковий десерт.

    Але ось мастику робити я не вмію, з правильною консистенцією крему теж не завжди виходить потоваришувати, ось і задумалася: чим і як прикрасити торт у побутових умовах. Вирішила присвятити цьому окрему статтю, дуже гарними виявилися знайдений мною варіанти.

    Оригінальна прикраса торта

    Як прикрасити торт у побутових умовах

    Досить зручні торти типу Графських руїн або Трухлявий пень, оскільки вони вже в процесі приготування стають оформленими та самодостатніми. Але не всі вміють їх робити чи хочеться змінити чайне меню. Тоді ми запікаємо бісквіт, манник чи сметанник і ставимо на стіл. Але ж не подаси традиційний корж гостям на заході, його необхідно привести у відповідний і святковий вигляд. І ось починаєш ламати голову, щоб таке вигадати. Особисто у мене так виходить щодня народження дитини.

    Для себе виділила основні варіанти прикраси:

    • Ягоди
    • Фрукти
    • Цукрова пудра та стружка кокосу
    • Шоколад, цукерки
    • МмДеМс
    • Маршмеллоу
    • Шоколадна глазур
    • Желе
    • Крем

    З желе якось не завжди вдається, тому такий варіант не розглядатиму.

    А нижче детально розглянемо покрокові фото прикраси торта власноруч для дитини.

    Зрозуміло, ці інгредієнти можуть застосовуватися окремо, але багатшими і смачнішими вони виглядають всі разом.

    Ви знаєте, що перед прикрасою бісквіт повинен дозріти для складання? Він повинен пролежати в холодильнику приблизно 12 годин і лише потім розділятися на частини по коржах.

    Крем теж буває різним, наприклад, можна зробити протеїновий, олійний, вершковий, сирний. До речі, для сирного крему можна самим приготувати і сам сир, я писала про виготовлення сиру Філадельфія не так давно.

    Як прикрасити торт ягодами

    З настанням літнього сезону надаємо торту фарб свіжою ягодою. Коли на вулиці зима беріть для прикраси та заморожені, але придивіться до тих, які зберігають форму.

    Їх можна навіть покласти просто гіркою, основне, виконати ефект того, що плодів багато. З’являється почуття різноманітності.

    Ягідки підійдуть для мистецтва будь-які, неймовірно красиво виглядає контраст – червоні, сині та темні. Якщо у вас дитячий день народження, то беріть плоди без кісточок, наприклад, ожину, малину, вікторію, смородину.

    Можна їх викласти півколом, у кілька рядів і обсипати какао та цукровою пудрою.

    Можна виразити контраст або застосовувати виключно плоди одного кольору, як на фото.

    Можна застосовувати і квіти або листя для повноти картини, проте кожне стебло має бути обмотане плівкою перед втиканням у корж, щоб крем не закис.

    Як прикрасити торт фруктами

    Фруктові часточки застосовують частіше з настанням холодів, коли свіжі ягідки мало кому доступні.

    Прикрашати тортик краще тими плодами, які не чорніють, наприклад, банан — дуже ароматний і м’який продукт, але власним завітряним виглядом може зіпсувати враження, тому поміняйте його мандаринами, ківі, абрикосами, сливами або персиками. Яблука також краще прибрати у фруктовий кошик з тієї ж причини.

    Або нарізати тільки апельсини з листям розмарину чи м’яти.

    А ось ще приклад милої пальмочки з найдоступніших фруктів.

    Просто і красиво, а, основне, справді здійсненно!

    Як прикрасити торт кремом

    Однак без кремових квітів щось куди? Адже цей матеріал має багато варіантів створення малюнка, причому більш простих, які зможе повторити кожна господиня.

    Щоб додати кольори крему, можна застосовувати соки: вишневий, гранатовий, буряковий, морквяний. Але, можна придбати і харчовий барвник, тоді і вибір у вас буде більше.

    Якщо у вас немає кондитерського шприца, то його аналог можна створити з листа пергаменту, склавши його конусом і обрізавши куточок. Ви, напевно, робили так у ранньому віці, пам’ятаєте?

    Так от є зовсім не складний спосіб декору за допомогою чайної ложки та кондитерського шприца або його заміни.

    На бік тортика тиснемо краплю крему зі шприца і трохи змащує його краєчок ложкою і так по всьому боку.

    На фото показано покроковий робочий принцип.

    Якщо додати його барвник, тоді можна зробити ефект омбре, як показано нижче.

    У даній техніці можна зробити тортик рибку, додавши кілька елементів з мастики або ягід.

    А можна просто по крему провести ножем або вилкою і створити фактуру.

    Як вам ідея? Я обов’язково їй скористаюся, дуже вже це виглядає.

    Ідеї, як прикрасити торт МмДеМсом

    Ось ідея різнокольорової прикраси зламала мої стереотипи. Не дуже корисно, зате як робить завдання легшим! Якщо їх покласти у кольорах веселки або вигадати свій власний список кольорів та візерунків.

    Адже можна і просто насипати на торт в хаотичному порядку, можна викласти веселку, можна вибрати тільки ті кольори, які необхідні! Та й ще багато різноманітних варіантів.

    А можна вирізати в торті кружечок і туди насипати цукерки, тоді святковий десерт виявиться ще й сюрпризом!

    Так виходить досить яскраве оформлення та виглядає дуже святково та весело. Дітям обов’язково сподобається.

    Існує варіант оформлення торта із застосуванням шоколадних трубочок або шоколаду.

    Приставляєте трубочку до боку вздовж периметра коржа, а всередину висипаєте цукерки.

    Для посилення конструкції торт обмотують стрічкою, щоб солодкий паркан не розпався.

    Прикрашаємо торт цукровою пудрою

    А користуватись трафаретами для прикраси торта я стала ще недавно. Дуже просто, а як чудово виходить. Причому, трафарети я не купувала, а просто перевела малюнок, що сподобався, на щільний папір. Як би це була вологостійка сторона від коробки з чаєм. Вирізала все канцелярським ножиком і навіть у наш час застосовую.

    Деякі мої знайомі саморобні шаблони ламінують. Струснув потім із них цукрову пудру або какао і прибрав.

    Їх накладають на корж і посипають пудрою.

    Найкраще віддавати перевагу закритому візерунку, що легко піддається вирізанню. Нижче варіанти роботи з цукровою пудрою і какао.

    А якось я бачила, процес прикраси коржа теж за допомогою пудри, але, використавши серветку.

    Дуже привабливо вийшло! Мереживо і візерунок сильно виділялися на чорній глазурі. Навіть крему не знадобилося.

    Ідеї, як прикрасити торт шоколадом

    Є любителі власне шоколадного декору коржів. І мені теж здається, що розплавлений шоколад додасть пікантність та додатковий смак десерту. Якщо у вас мало розтопленого шоколаду, можна полити тільки верх тортика, на зрізі створити імітацію крапель. Як на фото, вийшло дуже і дуже красиво. А, головне, не знадобилося вигадувати нічого непотрібного — все природно!

    Тут важливо не розмазати цю краплю по боковинці коржа.

    Як зробити це нижче показую поетапно. Перед прикрасою торт необхідно сильно охолодити і взяти глазур, що підстигнула, яка буде вже застигати в процесі.

    Наносите вздовж периметра трохи глазурі і лопаткою починаєте направляти до краєчку.

    Стекаючи по холодному боці торта глазур встигне застигнути.

    Ще один варіант використання шоколаду, це натерти стружку з шоколадної плитки за допомогою леза чи ножа. Гарно виглядає такий варіант із контрастним білим кремом.

    Стружка від шоколадки

    Також чудова ідея прикраси шоколадними цукерками, батончиками, довгими вафельками, покритими глазур’ю з шоколаду та всім-усім, що тільки може бути облито шоколадом, але мати різноманітні форми.

    Прикраса цукерками

    Можна застосовувати цукерки і дорожче, типу Рафаелло або асорті.

    Як прикрасити торт у побутових умовах з покроковими фотографіями

    Наводжу варіант прикраси вершками та полуницею. Такий варіант виходить завжди, навіть якщо крем вийшов густішим. А полуниця взагалі завжди бажаний гість на святковому торті.

    Отже, після того, як ваш бісквіт підготовлений, ми розрізаємо його на коржі. Кожен корж мажемо кремом і збираємо торт.

    Верхній краєчок необхідно трохи обрізати, щоб вийшла гладка поверхня.

    Починати обмазувати кремом необхідно з боків, необхідно нанести трохи крему, лопаткою рівномірно рознести по коржах.

    Крем необхідно заздалегідь охолодити, оскільки в міру остигання, на ньому залишаються сліди від лопатки або ложки.

    Потім по колу давимо зі шприца пампошки, а всередину кладемо однакові великі ягідки полуниці.

    Загальний процес прикраси займає хвилин п’ятнадцять. І навіть нерівності на кремі можна перетворити на прикрасу.

    За вашим бажанням можна доповнити шматочки маршмеллоу, пару цукерок, наприклад, арахіс у шоколаді чи мармелад.

    Я дуже сподіваюся, що розібрані мною варіанти дуже допоможуть деяким зайнятим мамам та жінкам швидко та красиво впоратися з приготуванням святкового десерту та зібрати захоплені відгуки гостей.

    Джерело: mognotak.ru

    Декор тортів: ТОП-130 фото звичайних та красивих способів оформлення

    Навряд чи будь-який інший кулінарний твір прикрашався будь-коли з такою ж ретельністю, як солодкий торт. Виготовлений як велике тістечко або набув свого «звучання», він завжди привертає увагу і гостей, і власників застілля насамперед.

    Побачивши багато і химерно оформленого торта у всіх підряд розгорається апетит і стає солодко в роті.

    На фото декору тортів видно, як постаралися кулінарні майстри, щоб надати власним творам привабливого вигляду.

    Зміст огляду

    Відповідні матеріали

    • Кокосова або шоколадна стружка;
    • Какао-порошок;
    • Горіхи цілісні та подрібнені (арахіс, мигдаль, фундук, кешью);
    • Статуетки з мастики;
    • Фігурні вафлі – як пірамідок;
    • Окремі часточки шоколадної плитки;
    • Сухофрукти;
    • Готові шматочки зефіру чи меренги;
    • Збиті вершки у флаконі-пульверизаторі.

    Масляний або вершковий крем, видавлений з кондитерського шприца, дасть можливість зобразити на поверхні торта дивовижний візерунок.

    Різноманітні насадки – для «ковбаски» більшої чи меншої товщини, для химерних та спіралеподібних струмків. Він дасть чудову нагоду зробити на верхньому коржі напис «З Днем народження» або цифру, що копіює кількість років.

    Декор торта може залежати від різних факторів:

    • Його розмірів та висоти, форми;
    • Ступені твердості/крихкості;
    • Різноманітність крему;
    • Посвяченої події.

    Декор для свята

    Прикрашати яскраво зручно під конкретне свято: весілля, ювілей, поява дитини, Новий рік чи Різдво. Як можна красиво оформити торт, підкажуть свою фантазію і великий вибір відповідних можливостей.

    Торт, спечений до Великодня або, припустимо, до Яблучного Спаса може і не нагадувати зовні паску чи шарлотку. Його обробка покаже рівень кулінарної майстерності та розвитку фантазії у кухаря.

    • Шоколадні яєчка, втоплені у верхньому коржі вздовж периметра або діаметром, — точна ознака великоднього свята.
    • Марципани або мармелад у вигляді яблучок, розсипані безладно по всій площині, нагадають про знамените осіннє свято.
    • Гілку мімози на честь 8 Березня можна моделювати за допомогою кольорового желе або глазурованих драже M Ms жовтого кольору.
    • Найпростіший декор до 23 лютого – зображення зірки із родзинок, чорносливу або крему; меренга чи зефір імітують Вічний вогонь

    Кондитерські шедеври та їх прикраси

    Естетичне оформлення може безпосередньо залежати від певного рецепту. Торт «Наполеон» навряд чи потребує іншого декору, крім впізнаваного – з накришеного зверху того ж листкового тіста.

    • Пряничці більше підійде глазурування. Медовик краще обмазати рідкою карамеллю або полити розтопленим медом та обсипати крихтою.
    • Торт типу «Мурашник», виконаний у вигляді піраміди, можна красиво оформити з обох боків, створивши ілюзорну аналогію лісовому узліссі.
    • Унікальні твори на кшталт «Естерхазі», «Капрезе» чи «Баттенберг» не варто прикрашати інакше, ніж поставлено в умовах приготування.
    • Бісквіт – найбільш багатоцільова основа під декор. Його можна просочити кремом, шоколадною або карамельною глазур’ю або залишити недоторканим.

    Сьогодні торти можуть робити не тільки з тіста, але і з:

    • Йогурта;
    • М’якого вершкового крему (чизкейки);
    • Сирної маси на основі маскарпоні (тірамісу);
    • Вершкового мусу та ін.

    Вони всі красиво оформляються дуже просто: частіше – фігурною вигнутою лінією з карамелі, що простяглася по всій поверхні або кожному окремому шматку.

    Як самим прикрасити торт

    Витончений декор торта власноруч створюється в побутових умовах.

    Для цього можуть знадобитися:

    • Свіжі або заморожені ягоди (полуниця, вишня, смородина, аґрус, малина, чорниця, обліпиха);
    • Шматочки фруктів (ананасів, бананів, апельсинів, мандаринів, ківі) – свіжі чи вигляді цукатів;
    • Крем, пофарбований за допомогою соків ягід у рожевий, червоний, жовтий або помаранчевий відтінки.

    Чим багатший діапазон пропонованих матеріалів за кольором, тим різноманітніше і чудовіше може отримати обробка.

    Способи декору тортів не обходяться прикрасою верхнього коржа.

    1. Чудовий варіант — створення листкового «шедевра», в якому шарами служать не тільки коржі, але і пласти начинок — крему, карамелі, медового прошарку, безе та ін.
    2. Не проста форма, надана цільному виробу, теж додасть елемент естетики: пиріг у вигляді серця чи зірки виглядає незвичайно.
    3. Якщо торт — не солодкий, а, наприклад, печінковий, з коржів, виготовлених з м’ясної кишки з цибулькою і морквою, можна оформити його за допомогою скибочок свіжих огірків або солодкого перцю.

    Рецепти для прикрашання тортів можна знайти в будь-якій кулінарній книжці або у глобальному павутинні.

    Що зробити тим, хто не вміє готувати

    Абсолютно ніякого уявлення про кухонні вишукування, а так хочеться порадувати дитину? Мама поїхала у відрядження, і батько змушений один проводити день народження дитини? Необхідний терміновий вихід із скрутного становища: увечері прийдуть гості, почастувати їх нема чим? Докладна інструкція з декору для початківців допоможе у всякому разі.

    На полицях будь-якого супермаркету можна знайти і готові пісочні коржі, і пакетики для приготування заварного крему. Додавши необхідну кількість молока, можна за 30 хвилин приготувати крем і просочити їм пласти. Зверху — обсипати крихтою з сухого печива або посадити невеликі зефірки.

    Для більш витончених шанувальників чудового пропонуються:

    • Смуги мастики, які можна розрізати ножем на довгасті смуги і довільно розкладати на поверхні;
    • 1 часточка фрукта в стилі мінімалізм, покладена на верхній корж, справить більше враження, ніж гірка ягід, розподілених по всій поверхні.

    Професійний майстер-клас з декору тортів можна отримати, якщо заглянути на один з кулінарних сайтів або каналів в Ютубі або задати запит на пошукову систему.

    Мода у кондитерському декорі

    До популярних рухів сезону, що настав 2020-2021 в кулінарній сфері відносяться:

    Джерело: ooo-interier.ru

    Прикраса торта — покроковий майстер-клас з оформлення торта в побутових умовах власними руками (130 фото ідей)

    Домашні торти – це особливий вид мистецтва. Випікаючи кондитерські вироби вдома, можна мати впевненість: до складу увійшли найсвіжіші, якісні та смачні інгредієнти.

    Якщо з’явилося бажання набагато більше виявити креативну жилку, можна подумати над художньою окрасою власного шедевра. Повірте, прикраса торта в побутових умовах може ніяк не поступатися продукцією іменитих кондитерів.

    Дуже цікаві варіанти декору саморобних тортів – у цій публікації.

    Зміст огляду

    Шоколад для прикрашання торта

    Цей варіант, як прикраса торта шоколадом, дуже простий у застосуванні і підійде навіть початківцям. І це пояснюється – адже шоколадний матеріал досить пластичний, податливий, при правильній обробці не розламуватиметься і розтікатиметься на всі боки.

    Це може бути як моноваріант, коли весь десерт прикрашається одним видом какао-продукту, так і купаж із гіркого, молочного, білого шоколаду.

    Подивіться, який простір для мистецтва!

    • Дрібна стружка. Просто беріть плитку та натріть її на тертці із середнім розміром отворів. Дуже чудово така стружка виглядає на білій заливці.
    • Великі завитки. Злегка прогрійте шоколадку — наприклад, поклавши її на якийсь час на батарею. Приготуйте гострий ніж і зрізайте щільні пласти десерту, які лягатимуть красивими хвилеподібними завитками. З них можна створити цілу композицію!
    • Вишня у шоколаді. Розтопіть плитку на паровій бані, а вишню звільніть від кісточок, ґрунтовно промивши. Занурте кожну ягідку в солодку масу, залиште в холодильнику. Пікантна десертна прикраса готова!
    • Листя. Приготуйте кілька листочків рослин з вираженим малюнком прожилок, промийте та просушіть. З тильного боку нанесіть рідку шоколадну масу кондитерським пензлем. Залишіть охолонути в холодильнику, а діставши, акуратно відокремлюємо листя від шоколаду.
    • За допомогою трафаретів із пергаментного паперу можна креативно прикрасити торт. Беріть основу-пергамент, нанесіть малюнки прикрас торта, зафарбуйте їх шоколадом, розтопленим на лазні. Після того, як декор добре застигне в холодному місці, їх можна відокремити від паперу і помістити на торт.

    Збиті білки для прикрас торта

    Варіант для тих, хто хоче стильно прикрасити свій десерт, але проти зайвих калорій.

    Крім того, крем на основі яєчного білка має масу виграшних якостей: він легко готується, ще легше наноситися — розмістіть масу в кондитерський шприц і творіть!

    • Протеїнова прикраса торта може бути білою або різнокольоровою — достатньо розділити масу на порції, додавши в будь-яку з них по щіпці харчових барвників.

    Пропонуємо спробувати подібні варіанти святкового прикраси торта з яєчного білка.

    Класика

    1. Беремо 3-4 яйця, акуратно відокремлюємо жовтки та прибираємо в окремий посуд – для крему вони не будуть потрібні.
    2. Білки, заздалегідь охолоджені та приправлені крапелькою соку лимона, збиваємо за допомогою міксера чи блендера.
    3. Важливо збільшувати швидкість збивання з часом. Приблизний час збивання – близько 13-15 хвилин.
    4. Якщо все зробили правильно, повинні вийти інакше «стійкі піки».
    5. Настав час підсолодити масу. Власне в надійну піну досвідчені кондитери раджу додавати цукрову пудру – знову-таки за допомогою міксера.
    6. Щоб цукор розійшовся рівно, можна трохи схитрувати: присипати цукровою пудрою віночок блендера.
    7. Можна доповнити в протеїновий крем барвник, какао або ванільний концентрат — все те, що завгодно вашій творчій душі.

    Протеїново-масляні прикраси

    Подібний склад вдасться калорійнішим, чудово підійде для прикраси щільних солодких десертів: «Наполеон», «Медовий», «Снікерс» тощо.д. На відміну від звичного масляного крему, протеїново-масляний все ж таки ніжніший на смак, повітряний і легкий.

    • Для приготування крему будуть потрібні продукти в наступних пропорціях: 1 білок: ? склянки цукру: 1/3 пачки вершкового масла.
    • У середньому на торт йде близько трьох білків і пропорційно — супутніх компонентів.

    Приступаємо до приготування:

    1. Білок відокремимо від жовтка, додамо цукор або пудру, перемішаємо.
    2. Місткість з продуктами ставимо на водяну баню так, щоб вона не торкалася дня посуду, наповненого вируючою водою.
    3. Прогріємо суміш, регулярно змішуючи, до моменту розчинення цукрових кристалів.
    4. Приправте майбутній крем ваніліном і збийте блендером. Майте на увазі — стійких піків не буде, лише розкішна маса.
    5. З’єднаємо білки з цукром, розм’якшене вершкове масло, знову попрацюємо блендером.
    6. Додамо в готовий крем барвник, какао або залишимо як є — дивлячись який торт передбачається.

    Прикрашаємо мармеладом

    Дуже популярний та оригінальний крем для прикраси торта, він також легко приготувати. Виробляється з підручних продуктів:

    • Мармелад кольорового або природного відтінку: 200 г
    • Олія вершкове, сметана 25% жирності: по 50 г кожного продукту
    • Цукор: 130-150 г.

    Підготовчий процес виглядає так:

    1. Мармеладки розм’якшіть у мікрохвильовій печі або за допомогою водяної лазні.
    2. Додати інші інгредієнти.
    3. Все з’єднайте в однорідну масу, поставте на плиту на невеликий вогонь — нехай повариться хвилин 10-15.
    4. Готову масу нанесіть на торт, розрівняйте поверхню.
    5. Відправте в холодне місце остигати пару годин.

    Можна заздалегідь прикрасити поверхню десерту ягодами чи іншим декоруванням, лише потім заливши мармеладною глазур’ю – вдасться дуже апетитно!

    Прикрашаємо карамеллю

    Для такого крему нам знадобляться:

    • Води чистої та вершків дуже високої жирності – по 3/5 склянки;
    • Цукор білий чи коричневий – 4/5 склянки;
    • Крохмаль кукурудзяний (можна традиційний картопляний) – 1/5 склянки;
    • Желатин – 1 5-грамовий пакет або листового продукту.

    Готуємо солодкий декор так:

    1. В індивідуальному посуді залишимо желатин, залитий теплою водою.
    2. Змішаємо крохмаль із вершками та цукром, закип’ятимо.
    3. З’єднаємо разом вершково-крохмальну суміш, цукор, готовий желатин.
    4. Коли маса стане абсолютно однаковою, нанесемо поверх десерту, застосовуючи ніж із широким лезом.
    5. Залишимо готовий виріб у холодному місці.

    Навіть не будучи професіоналом, можна здійснити безліч ідей прикрас десертів.

    Подивіться, які креативні фото прикрас тортів, створених руками майстринь у побутових умовах, ми вам приготували.

    Джерело: shkolarukodelia.ru