Сб. Ноя 27th, 2021
    Какую мебель выбираем для домашней библиотеки

    Салати з тунця: 4 рецепти смачних салатів з тунцем

    А вам подобається смак тунця? Ця риба має прекрасні гастрономічні та дієтичні якості, у неї приємний насичений смак і ніжне м’ясо, трохи схоже на телятину.

    М’ясо тунця низькокалорійне — всього близько 100 ккал на 100 г м’якоті, вміст білка високий, а жиру і холестерину — дуже невисоке. Крім того, у м’ясі тунця багато вітамінів D, A, C та групи B, велика кількість омега-3 ненасичених жирних кислот, калію, йоду, селену та натрію. Тому м’ясо тунця обов’язково вводять до раціону тих, хто сидить на дієті.

    Але як правильно застосовувати консервований тунець, щоб він був максимально смачним та корисним? Отже, сьогоднішня тема кулінарної рубрики Блога Comfy – салати з консервованим тунцем. Смачні, корисні, ситні страви для шанувальників морської рибки!

    Цінні поради: Риби сімейства тунцевих живуть довго і відростають до величезних розмірів, тому в їхньому м’ясі може бути великий вміст ртуті та гістаміну. У зв’язку з цим в їжу рекомендується застосовувати виключно м’ясо невеликих тунців, причому в консервах вміст таких речовин менше, ніж у стейках.

    Крім того, у набагато світлому м’ясі тунця вміст таких речовин менший, ніж у темному, так що краще купувати консерви «філе» — у них йде добре біле м’ясо зі спинки, а не біла «крихта» впереміш з темною м’якоттю з реберних частин туші. Дітям, вагітним жінкам і мамам-годувальницям лікарі рекомендують відмовитися від цих ласощів взагалі, іншим можна їсти м’ясо тунця не більше, ніж раз на пару тижнів.

    Рецепт Туніського салату з тунцем

    Ну а починаємо ми з пікантного салату у туніському стилі. Салат Мешуя, він же туніський салат з тунцем — чудовий варіант оригінальної, але звичайної страви. А знаєте, в чому принадність цього рецепту? Незважаючи на те, що така страва прийшла до нас з африканської кухні, для нього не будуть потрібні якісь екзотичні інгредієнти — лише те, що завжди знаходиться під рукою!

    Comfy рекомендує: Стильний набір із 3 порційних салатників різноманітних розмірів Lunasol на дерев’яній підставці 451359 – незвичайний комплект для кухонної кімнати.

    Інгредієнти:

    • 250 грамів порізаних кубиками помідорів
    • 150 грамів порізаного кубиками солодкого перцю
    • 100 г нарізаного гострого перцю
    • 100 г консервованого філе тунця
    • пара свіжих огірків — очищених і порізаних кубиками
    • 1 тонко порізана цибулина
    • гілочка свіжої м’яти
    • 1 ст. л. винного оцту
    • 6 ст. л. рослинної олії (краще застосовувати очищену оливкову)
    • 2 зварених круто курячих яйця
    • 1 ст. л. каперсів
    • 10 штук великих маслин без кісточок
    • порізаний тонкими часточками невеликий лимон
    • сіль за смаком

    Отже, розповідаємо, як приготувати смачний салат із тунцем. Всі підготовлені та нарізані овочі змішуємо, приправляємо щіпкою солі та винним оцтом. Добре перемішуємо, додаємо олію.

    Овочеву суміш кладемо нетовстим шаром у широкий салатник, зверху кладемо нарізані варені яйця, шматочки тунця, каперси та оливки. Прикрашаємо часточками лимона. Зверху кладемо кілька листочків свіжої м’яти. Подавати цей салат зі шматочками тунця слід охолодженим.

    Рецепт салату Нісуаз з тунцем

    Наступне блюдо в нашому сьогоднішньому тунцевому меню — це смачний салат із французької кухні. Салат Нісуаз — звичайна в готуванні, не важка і невимовно смачна страва, яку можна приготувати і влітку, і під час зими, адже даний рецепт салату з тунцем вражає простий, проте результат вдасться вище за всілякі похвали. Побалуйте себе корисною смакотою по-французьки!

    Інгредієнти для салату:

    • 5 відварених у мундирі картоплин
    • 5 зварених круто яєць
    • 2 маленькі цибулини
    • 5 маленьких помідорів, можна «чері»
    • 100 грамів маслин без кісточок
    • банку консервованого філе тунця
    • кілька листків салату

    Інгредієнти для соусу:

    • 1 ст. л. соку лимона
    • 1 год. л. бальзамічного оцту
    • 1 подрібнений часниковий зубчик
    • трохи солі та чорного меленого перцю за смаком

    Охолола варена картопля чистим, ріжемо скибочками, щоб товщина кружечків була трохи менше сантиметра. Такими ж скибочками ріжемо варені яйця. Цибулю шаткуємо півкільцями, помідори ріжемо половинками.

    Пошарово кладемо всі інгредієнти в салатник або широке зручне блюдо. На розкладені листи салату кладемо картоплю, потім цибулю, томати, яйця та оливки, повторюємо стільки шарів, наскільки вистачить компонентів. Потім кладемо зверху на тунець, що вийшов салат, і відправляємо все це в холодильник на годину-півтори.

    Comfy рекомендує: Скляний салатник Pyrex 180B000 об’ємом 2 літри — зручний, міцний та дуже високоякісний посуд для Вашої кухонної кімнати!

    Перед подачею салату необхідно заправити спеціальним соусом. Для його приготування змішуємо всі інгредієнти в ємності, що щільно закривається (можна взяти маленьку банку або пляшку), гарненько збовтуємо і швидко поливаємо заправкою, що вийшла, наш салат. Ласощі готові!

    Салат з рисом та консервованим тунцем

    А ось даний рецепт салату з тунця точно сподобається для тих, хто віддає перевагу стравам ситнішим — до його складу входять овочі, риба, рис і особлива заправка, за рахунок чого ця страва може стати повноцінним ситним обідом або вечерею. Ну і, зрозуміло, перевага цього рецепту в тому, що готувати закуску з тунцем цим методом дуже легко.

    Інгредієнти:

    • 200 грамів помідорів чері
    • 150 г відвареного довгозернистого рису (варити не у воді, а в добре посоленому і приперченому курячому бульйоні)
    • 100 мл справжнього густого йогурту
    • 50 мл рослинної олії — рафінованої соняшникової або оливкової
    • банку тунця в олії
    • по 1 штучці червоного та зеленого солодкого перцю
    • 1 невеликий перець чилі
    • 4 зубки часнику
    • сік невеликого лимона
    • пара гілочок свіжої кінзи
    • сіль, мелений чорний перець за смаком

    Починаємо готувати салат із приготування рису. Крупу ґрунтовно миємо і варимо в бульйоні — підсоленому і приперченому. Поки рис вариться, займаємося підготовкою інших компонентів для салату.

    З банки з консервованим тунцем зливаємо маринад. Помідори чері потрібно нарізати половинками, очищений солодкий перець — невеликими кубиками. 2 часникові зубчики ріжемо тонкими пластинками і злегка смажимо на олії, потім виловлюємо шматочки з олії, остуджуємо і перекладаємо до порізаних овочів. Додаємо сюди ж варений рис і м’ясо тунця.

    Кришимо кінзу, зі стручка перцю чилі видаляємо хвостик і насіння, ріжемо його максимально тонкими напівкільцями. Часник, що залишився, зубчик ріжемо якомога дрібніше. Змішуємо зелень, гострий перець і часник, заправляємо соком з лимона, додаємо пару столових ложок кип’яченої холодної води та оливкову олію, в якій смажився часник. Поливаємо салат соусом, що вийшов, зверху виливаємо справжні несолодкий йогурт. Подавати такий рисовий салат з тунцем слід зі свіжим хрустким багетом.

    Рецепт салату з авокадо та тунцем

    Ну і нарешті поділимося з вами ще одним чудовим рецептом. Овочеві салати з авокадо та тунцем – це чудовий варіант ситної та поживної страви. Насичений смак, пікантний аромат та багато корисних вітамінів для заряду бадьорості та доброго самопочуття!

    Інгредієнти:

    • 200 грамів консервованого тунця
    • 100 грамів помідорів «чері»
    • 1 стиглий плід авокадо
    • 1 середній за розмірами огірок
    • половинка цибулини (краще застосовувати червону цибулю)
    • 300 грамів листя салату
    • пара столових ложок соку лимона
    • пара столових ложок олії з оливок
    • сіль та мелений чорний перець за смаком

    Овочі миємо, чистимо і ріжемо кубиками. Цибулю ріжемо тонкими напівкільцями. З банки консервованого тунця зливаємо маринад, м’якоть розламуємо вилкою на маленькі шматочки.

    Comfy рекомендує: Зручний кухарський ніж Rondell Falkata (RD-326) — 20 сантиметрів завдовжки, високоякісна сталь, зручна рукоять.

    З авокадо видаляємо кісточку, зрізаємо шкірку і ріжемо плід невеликими пластинками або кубиками. Вимиті та обсушені листи салату рвемо руками на маленькі шматочки — ніж або металеві кухонні ножиці для подрібнення салату застосовувати не можна, оскільки від контакту з металом така зелень псується, темніє і втрачає значну частину корисних речовин, що знаходяться.

    Подрібнені овочі, авокадо та салат змішуємо у відповідному за розмірами салатнику, приправляємо сіллю, перцем, соком з лимона та олією з оливок. Добре перемішуємо. Кладемо тунець зверху на салат. Страву слід подавати на стіл відразу, щоб овочі були максимально свіжими, соковитими та смачними. До речі, такий пісний салат чудово підійде для днів, у які не забороняється вживати рибу в їжу.

    Ну що, ви знайшли собі цікаві варіанти салатів з тунцем? Тоді удачі в кулінарних експериментах та приємного апетиту! #x1f618;

    Джерело: blog.comfy.ua

    10 апетитних салатів із консервованим тунцем

    Салат з консервованим тунцем та маринованими огірками

    інгредієнти

    • 2 столові ложки майонезу;
    • 2 столові ложки грецького йогурту;
    • ? лимона;
    • ? червоної цибулини;
    • 2–3 маринованих чи солоних огірків;
    • 240 г консервованого тунця;
    • сіль за смаком;
    • мелений чорний перчик — за смаком.

    Приготування

    Змішайте майонез, йогурт та сік лимона. Додайте цибулю та огірки, нарізані дрібними кубиками, та тунця. Приправте салат перцем та сіллю та перемішайте.

    • 7 цікавих страв з риби від Гордона Рамзі

    Салат з тунця, авокадо, огірка та селери

    інгредієнти

    • 1 авокадо;
    • 1 огірок;
    • ? черешка селери;
    • ? червоної цибулини;
    • 100 г консервованого тунця;
    • кілька гілочок петрушки чи кінзи;
    • 1 столова ложка олії з оливок;
    • 1 столова ложка соку лимона;
    • сіль за смаком;
    • мелений чорний перчик — за смаком.

    Приготування

    Поріжте авокадо та огірок середніми шматочками, а селеру та цибулю — дрібними. Додайте тунця, порубану зелень, олію, сік лимона, сіль та перець. Злегка пам’ятайте вилкою авокадо та перемішайте салат.

    • 12 яскравих салатів з авокадо для тих, хто любить смачно поїсти

    Салат з тунцем, квасолею та помідорами

    інгредієнти

    • 10 помідорів чері;
    • 240 г консервованого тунця;
    • 200 г консервованої або вареної білої квасолі;
    • кілька пір’я зеленої цибулі;
    • 2 столові ложки олії з оливок;
    • 2 столові ложки соку лимона;
    • сіль за смаком;
    • мелений чорний перчик — за смаком.

    Приготування

    Розріжте помідори на четвертинки. Додайте тунця, квасолю, рубану цибулю, олію, сік лимона, сіль, перець і перемішайте.

    • 10 смачних салатів з квасолею, які хочеться готувати знову та знову

    Салат з консервованим тунцем, огірками та яйцями

    інгредієнти

    • 2 яйця;
    • 2 огірки;
    • 2 столові ложки олії з оливок;
    • 1 чайна ложка дижонської гірчиці;
    • 1 чайна ложка соку лимона;
    • сіль за смаком;
    • суміш сушених трав — за смаком;
    • 100 г консервованого тунця;
    • кілька помідорів чері;
    • кілька гілочок кропу.

    Приготування

    Відваріть яйця круто протягом 8-10 хвилин. Поріжте огірки і яйця, що остигли, невеликими кубиками. Змішайте масло, гірчицю, сік лимона, сіль та сушені трави.

    Викладіть шарами огірки та тунця, полив заправкою. Зверху розподіліть яйця. Прикрасьте салат помідорами та кропом.

    • 13 страв на швидку руку, які не соромно поставити на стіл

    Салат з тунцем, нутом, болгарським перцем та зеленню

    інгредієнти

    • ? червоної цибулини;
    • ? червоного болгарського перцю;
    • жменя шпинату;
    • кілька салатного листя;
    • 150 г консервованого тунця;
    • 80 г консервованого або вареного нуту;
    • кілька гілочок петрушки;
    • 2 чайні ложки соку лимона;
    • 2 чайні ложки олії з оливок;
    • сіль за смаком;
    • мелений чорний перчик — за смаком.

    Приготування

    Поріжте цибулю та перець дрібними кубиками. Крупно порубайте шпинат і салатне листя. Додайте до інгредієнтів тунця, нут, подрібнену петрушку, сік лимона, олію, сіль, перець та перемішайте.

    • 12 варіантів приготувати нут так, щоб усім сподобалося

    Салат з тунцем, авокадо, яблуком та горіхами

    інгредієнти

    • 50 г рубаного мигдалю або волоських горіхів;
    • 1 цибулина;
    • 1 зелене яблуко;
    • 1 авокадо;
    • 400 г консервованого тунця;
    • кілька столових ложок майонезу;
    • ?-1 чайна ложка соку лимона;
    • мелений чорний перчик — за смаком.

    Приготування

    Підсмажте горіхи на сухій сковороді. Поріжте цибулю, яблуко та авокадо дрібними шматочками. Додати горіхи, тунця, майонез, сік лимона, перець і перемішати.

    • 10 смачних салатів із яблуками

    Салат з консервованим тунцем, кукурудзою та яйцями

    інгредієнти

    • 1 яйце;
    • ? червоної цибулини;
    • 120 г консервованого тунця;
    • 120 г консервованої кукурудзи;
    • 2 столові ложки майонезу;
    • сіль за смаком;
    • мелений чорний перчик — за смаком;
    • кілька гілочок зеленої цибулі.

    Приготування

    Відваріть яйце круто протягом 8-10 хвилин. Поріжте його четвертинками, а цибуля — тонкими напівкільцями. Додайте|добавляйте| до цибулі тунця, кукурудзу, майонез, сіль|соль|, перець і перемішайте. Прикрасьте салат яйцями і посипте рубаною зеленою цибулею.

    • 10 найкращих салатів з кукурудзою

    Салат "Мімоза" з тунцем

    інгредієнти

    • 2 картоплини;
    • 1 морква;
    • 2 яйця;
    • 150 г консервованого тунця;
    • кілька столових ложок майонезу;
    • кілька гілочок кропу.

    Приготування

    Відваріть картоплю, моркву та яйця. Яйця будуть готові через 8-10 хвилин, картопля — через 20-30 хвилин, а морква — через 30-40.

    Натріть охолоджену картоплю, моркву та яєчні білки на середній тертці. Розімніть жовтки вилкою. Викладіть шари в такому порядку: картопля, тунець, білки та морква. Будь-який шар змащуйте майонезом. Зверху посипте салат жовтками та подрібненим кропом.

    • 10 крутих салатів без майонезу

    Салат із консервованого тунця, пекінської капусти, яєць та оливок

    інгредієнти

    • 2 яйця;
    • 250 г пекінської капусти;
    • 50 г оливок;
    • 120 г консервованого тунця;
    • 1–2 столові ложки олії з оливок;
    • 1 столова ложка соку лимона;
    • кілька гілочок петрушки;
    • сіль за смаком;
    • мелений чорний перчик — за смаком.

    Приготування

    Відваріть яйця круто протягом 8-10 хвилин. Поріжте яйця, що остигли, і капусту тонкою соломкою, а оливки — кружальцями. Додайте тунця, олію, сік, нарізану петрушку, сіль, перець і перемішайте.

    • 10 цікавих салатів із свіжої капусти

    Салат з тунцем, помідором, перепелиними яйцями та фетою

    інгредієнти

    • 7 перепелиних яєць;
    • 1 помідор;
    • 1 цибулина;
    • 100 г фети;
    • щіпка цукру;
    • сіль за смаком;
    • 1 чайна ложечка яблучного оцту;
    • кілька салатного листя;
    • 140 г консервованого тунця;
    • кілька столових ложок олії з оливок;
    • мелений чорний перчик — за смаком;
    • кілька гілочок петрушки.

    Приготування

    Відваріть яйця круто протягом 3-5 хвилин. Поріжте помідор великими шматочками, цибуля — кільцями, а фету — кубиками. Посипте цибулю цукром і щіпкою солі і полийте оцтом із яблук. Розріжте яйця надвоє і порубайте салатні листи.

    Покладіть на блюдо салатні листи, половину тунця та помідор, приправте олією, перцем та сіллю. Зверху додайте залишок тунця та яйця та полийте олією. Потім розкладіть цибулю та фету, посипте петрушкою, сіллю, перцем і оббризніть олією.

    Джерело: lifehacker.ru

    Салат з тунцем та кукурудзою

    Пропонуємо вам рецепт звичайного салату з консервованого тунця, консервованої кукурудзи, яєць, огірків та цибулі.

    Готуємо продукти для салату з тунцем.

    Як приготувати салат з тунцем і кукурудзою?

    У миску кладемо 350 грамів кукурудзи. 150 грамів консервованого тунця мені вилкою одночасно з маслом і додаємо до кукурудзи.

    Ріжемо цибулину дрібними кубиками і відправляємо в миску.

    2 яйця, круто зварених, ріжемо кубиками і додаємо в рибний салат з кукурудзою.

    Також кубиками ріжемо 70 грамів солоних або маринованих огірків, відправляємо їх у салат з яєць, цибулі, тунця та кукурудзи.

    При необхідності злегка присолюємо і перчимо до смаку.

    Дрібно ріжемо 5 гілочок кропу, додаємо в салат.

    У салат з тунцем і кукурудзою додаємо 150-170 г майонезу, перемішуємо салат ще один раз і подаємо до столу.

    Antonyk53 Четвер, 08 Листопада 2018 р. 15:09 #

    Всім привіт. Я ще трохи соусу з сої додаю.

    Лада08 Неділя, 22 Вересня 2019 р. 02:15 #

    Приготувала, це було жахливо на смак та запах. Більш точно не готуватиму таке. Однак, якщо хочете, пробуйте і потім вирішуйте самі для себе. Там тунець у маслі за рецептом додають і потім ще майонезом заправляють. Краще виберете щось одне. Занадто жирно та неприємно, пити захочеться.

    Валентина Понеділок, 02 Березня 2020 р. 01:04 #

    дякую за чарівний рецепт Салат готуватися швидко з’їдається швидко Я до всього ще додала болгарський перчик

    Валентина Понеділок, 02 Березня 2020 р. 01:07 #
    Марина Субота, 02 Травня 2020 р. 12:57 #

    А мені сподобалося)) Швидко, смачно та ситно)

    Ольга Субота, 13 Червня 2020 р. 17:26 #

    Хороший і швидкий салат! Якщо в мене тунець у маслі, майонез не кладу, якщо ні – дуже мало. Це тонкощі та смаки кожного, а рецепт простий та смачний! спасибі!

    Анна Вівторок, 16 Лютого 2021 р. 17:22 #

    Дякую за рецепт! Правда я свіжий кріп не купила, тому зробила без нього. Але вийшло добре, чоловік у захваті, а для мене це основне) Спасибі # 127801; # 127801; # 127801;

    Усі права на матеріали, що знаходяться на ресурсі www.РосійськийFood.com, охороняються відповідно до чинного законодавства. За будь-якого застосування матеріалів сайту, посилання (hyperlink) на www.РосійськийFood.com обов’язкова.

    Адміністрація сайту не несе відповідальності за результат використання наведених кулінарних рецептів, методик їх приготування, кулінарних та інших рекомендацій, працездатність ресурсів, на які розташовані гіперпосилання, та за зміст оголошень реклами. Адміністрація сайту може не поділяти думки авторів статей, розміщених на ресурсі www.РосійськийFood.com

    Цей сайт застосовує файли cookie, щоб пред’явити вам найкращий сервіс. Залишаючись на ресурсі, ви погоджуєтесь з політикою сайту з обробки персональних даних. ЗГОДЕН

    Джерело: www.russianfood.com

    Салат із овочів з тунцем

    12 167

    Дуже смачний МЕДОВИК! Торт "Медові стільники"

    Швидкий Шоколадний Торт за 35 хвилин

    Вершкове масло в побутових умовах

    Швидкі Рогалики до чаю

    Досить звичайний Рецепт Творожих Пончиків

    інгредієнти

    тунець (консервований в олії чи своєму соку) помідори огірок болгарський перець салат "романо", "айсберг" (або будь-який качаний салат) часник лимонний сік масло оливкове цукор (за смаком) кедрові горіхи (очищені) зелень базиліка сіль свіжомелений чорний перець або суміш "5 перців"
    80-100 г
    2-3 шт (300 г)
    1 шт (100 г)
    100 г
    2-3 листи
    1 зубчик
    2 ст.л.
    3 ст.л.
    0,5 год.л.

    Загальна інформація

    Загальний час приготування

    20 хвилин

    Складність

    Легкий

    Кількість порцій

    По-кроковий рецепт з фото

    З консервованого тунця злити сік та розібрати рибу вилкою на волокна.

    Овочі, зелень базиліка та листи салату промити, і добре обсушити.

    Огірок нарізати кубиками (шкірку можна обрізати).

    Помідори нарізати великими кубиками

    У болгарського перцю видалити насіннєву коробку, нарізати перець невеликими кубиками.

    Часник очистити, роздавити зубчик плоскою стороною леза ножа і дрібно посікти (або пропустити через часниковижималку).

    Кілька листочків базиліка відкласти для прикраси, зелень, що залишилася, порубати.

    У мисці об’єднати огірки, болгарський перець, тунець, помідори та часник.

    Поперчити, посолити, до смаку, обсипати цукром і перемішати.

    Листи салату нарвати руками на маленькі шматочки вільної форми.

    Додати салатні листи, рубаний базилік, побризкати соком лимона, заправити олією з оливок та акуратно перемішати.

    При подачі обсипати кедровими горішками та прикрасити листочками базиліка.

    Смачного!

    Підпишись на наш канал Яндекс.Дзен!

    До того ж у нас з’явився Телеграм-канал. Приєднуйтесь та ділитесь з компанією друзів!

    Джерело: gotovim-doma.ru

    Салати з консервованим тунцем, рецепти та секрети приготування

    Салат з консервованим тунцем — доступна і улюблена багатьма страва. Салат можна застосовувати як частину сендвіча, тосту або роли з тонкого лаваша; додавати до пасти або навіть нафарширувати їм млинці. Розкажемо про таємний інгредієнт салату з тунцем, консервованого у своєму соку або в олії з оливок, про заміну всюдисущого майонезу і, зрозуміло, дамо рецепти — чіткі, зрозумілі та перевірені.

    Салат з консервованим тунцем, таємний інгредієнт популярної страви

    Якщо деяким салат з консервованого тунця може здатися трохи нудним і звичайним до смаку, підкажемо, що з цим робити. Є таємний інгредієнт, який можна доповнити в будь-який салат із тунцем, консервованим у с/с або в олії з оливок, і він стане кращим.

    Спочатку це може здатися трохи дивним, але єдиний таємний інгредієнт, який справді необхідний вашому салату з тунця, — цукор. Дуже мало цукру (0,5 год. л.) на 360-400 г консервованого тунця можуть робити дива, оскільки смак консервованої риби при додаванні насолоди стає набагато тоншим і благородним. До речі, додавання солодкого маринаду (наприклад, з медом чи теріяками) до салату з тунця, працює в тому ж напрямку.

    Цукор та риба?! Ви можете подумати, що це дивно і надумано, що це все лише нововведення. Ні! Це все данина традиціям різних країн, де рибу люблять та вміють з нею працювати. Ви коли-небудь чули про азіатську закуску тадзукурі (японські зацукровані сардини), каталанську тріску з родзинками або філіппінське блюдо пусить адобо, приготовлене з кальмарів, соусу з сої та цукру? А про гравлакс — найпоширеніший у Північній Європі метод соління лососевих? Для нього застосовують, також, цукор. Рецепт гравлаксу см. тут чи тут.

    ПОРАДА! Цукор додає будь-якій смаженій рибі смачний відтінок і робить її «гарно підсмаженою». Цукор карамелізує поверхню риби при температурі близько на 100°С менше температури, при якій золотиста скоринка з’явилася б сама по собі. Це не тільки додає рибі чудового вигляду, але й зберігає рибу всередині вологою та ніжною.

    Невеликі хитрощі та доповнення для салатів із консервованим тунцем

    Салат з консервованого тунця насправді подається різним маленьким хитрощам і доповненням. Деякі додають подрібнену селеру, інші віддають перевагу солоним огіркам. Дивовижна пара «нарізана морквина і перець халапеньо» підходить для тих, хто любить гостріші страви. Кінза та лайм або шрирачі додадуть консервованому тунцю трохи духу континенту Південної Америки.

    Якщо вас турбують нездорові жири, розімніть авокадо з мінімальною кількістю білого і червоного оцту/соку лимона і приправте сіллю, свіжомеленим перцем. Додайте дрібно нарізані листочки свіжого чебрецю та тархуна, консервованого тунця і ретельно перемішайте. Для аромату та хрускоту застосуйте тонко порізаний черешок селери та моркву, а сушені/підв’ялені журавлини — для додаткового аромату та солодощі.

    Є кілька варіантів "розтягнути" одну банку тунця на пристойну кількість порцій. Наприклад, 3-4 великих жмень нарізаної свіжої капусти (білокочанної або пекінської) зроблять салат із консервованого тунця набагато соковитіше і додадуть йому обсяг. До консервованого тунця чудово додавати рис, італійську пасту, яблука і навіть пюре з нуту, подібне до хумусу.

    Салати з консервованим тунцем як джерело протеїну

    Якщо ви хочете перетворити салат з консервованого тунця на джерело білка, найкраще додайте в нього яйця, зварені круто. Сама по собі 1 банка консервованого тунця (близько 190 г) містить в середньому 20 г білка, і кожне додане яйце підвищить загальну кількість протеїну ще на 6 г.

    Чим замінити майонез у салаті з консервованим тунцем

    Консервований тунець та майонез — чудова пара. Деякі любителі популярного соусу готові їсти подібну суміш просто із хлібом або навіть як самостійну страву. Ми не заохочуємо такі уподобання, можемо тільки запропонувати відповідну та гарну заміну.

    Зрозуміло, можна взагалі відмовитися від майонезу та приготувати салат із консервованого тунця, де такий соус не потрібний — нісуаз. Гарно, але не дуже те, що має на увазі альтернативний погляд на майонезний салат. Можна приготувати домашній майонез, але це не те.

    • Авокадо. Вершковий та щільний авокадо може замінити майонез, якщо його м’якоть змішати з краплею гірчицею та мінімальною кількістю соку лимона та олії з оливок.
    • Хумус. Насичений, як майонез. Поміняйте майонез хумусом. Бонус: додаткова кількість білків і клітковини.
    • Справжній йогурт, краще за грецький. Грецький йогурт за текстурою дуже схожий на майонез, лише корисний! Бонус: додаткова частина білка.
    • Песто. Готується теж на основі олії, тільки додає салатам з консервованого тунця більший аромат. Досить добре працює у салатах, де застосовується картопля.
    • Яйця. Традиційний майонез готується на сирих яйцях. Спробуйте замінити майонез яйцями, звареними у мішечок. Збийте їх про однорідність у мисці, додайте пару дрібно порізаних каперсів або огірків-корнішонів, трохи гірчиці та олії з оливок. Збийте до однорідності, посоліть і поперчіть — соус готовий. Знову ж яйця — додатковий протеїн!

    Рецепти салатів з консервованим тунцем

    Салат Мімоза традиційний з консервованим тунцем

    Мімоза з горбушею, один із культових, традиційних радянських салатів, готувався в радянському союзі виключно у великі свята. «Дістати», як було прийнято говорити тоді, консервовану червону рибу, було нелегкою справою. Зараз, якщо ви теж не уявляєте сімейного застілля без Мімози, приготуйте його за традиційним рецептом, але з консервованим тунцем — внесете певну різноманітність у звичайне меню до свята.

    Морква, яйця та картопля для традиційного салату Мімоза краще зварити напередодні, дати охолонути та прибрати їх до застосування в холодильник. Тоді наступного дня підготовчий процес страви суттєво прискориться.

    Салат Мімоза традиційний з консервованим тунцем

    Для приготування 6-8 порцій необхідно:

    • 100 г вершкового масла
    • 6 яєць, зварених круто, бажано з найбільш яскравими жовтками
    • 2 середні цибулини
    • 150 г твердого сиру, краще російського, пошехонського, гауди чи тильзиттера
    • 4-5 гілочок свіжої петрушки чи кропу
    • 1-2 банки тунця консервованого в с/р (всього 230 г)
    • 200-250 г майонезу
    • сіль
    1. Вершкове масло заздалегідь покладіть у морозильник.
    2. Яйця очистіть від шкаралупи. Поділіть на білки та жовтки. Білки дуже дрібно нарубайте ножиком. Жовтки розімніть вилкою (вони знадобляться для прикраси салату). Тарілки з білками та жовтками накрийте.
    3. Цибулю дуже дрібно поріжте або натріть на великій тертці. Якщо цибуля дуже «зла», посипте її 3-4 щіпками солі, перемішайте і залийте гарячою водою, а через 15-20 хв. відкиньте на друшляк/сито та обсушіть.
    4. Сир натріть на дрібній або середній терці, накрийте. У зелені обірвіть грубі гілки, все інше добре подрібніть ножиком.
    5. Перекладіть консервованого тунця в с/с в окрему тарілку, розімніть виделкою. До моменту початку укладання шарів всі інгредієнти повинні бути однакової температури, тому краще їх помістити на 30 хвилин в холодильник.
    6. У широке, але не дуже глибоке блюдо покладете шари салату Мімоза. Спочатку розподіліть нарубані яєчні білки. Поверх білків викладіть шар тертого сиру. Третім шаром викладіть розім’яту рибу. Змастіть цей шар майонезом.
    7. На майонез укладіть шар подрібненої цибулі. Наступний шар салату – половина розім’ятих жовтків. Жовтковий шар змастіть майонезом, а потім посипте подрібненою зеленню. На залінь покладіть тонким шаром заморожену олію, натерту на дрібній тертці. В якості останнього шару салату Мімоза протріть ложкою через сито жовтки, що залишилися. Дайте настоятися щонайменше 1 год. і подавайте.

    Салат Нісуаз традиційний з консервованим тунцем

    Салат нісуаз з консервованим тунцем — страва дуже поживна, тому в жаркий день її цілком є ​​можливість подати на вечерю. Через великий вміст «правильних» вуглеводів, салат вгамує відчуття голоду, але водночас не дасть малоприємної тяжкості.

    Помідори черрі можна замінити звичайними, невеликого розміру. Ідеально підходять, наприклад, сливоподібні чи коктейльні.

    Салат Нісуаз традиційний з консервованим тунцем

    Для приготування 8 порцій необхідно:

    • 1 часниковий зубчик
    • 2 год. л. готової крупнозернистої гірчиці
    • 1 год. л. цукру
    • 2 ст. л. білого винного оцту
    • 4 ст. л. олії з оливок «екстра вірджин»
    • 4 середні картоплини
    • 4 яйця, зварених круто
    • 200 г зеленої стручкової квасолі
    • 400 г консервованої білої квасолі
    • 100 г оливок без кісточок
    • 2 банки тунця консервованого у с/с (всього 360 г)
    • 2 середні качана салату-латуку
    • 8 помідорів чері
    • сіль, свіжомелений чорний перчик
    1. Для заправки часник подрібніть, змішайте в мисці з гірчицею, цукром, оцтом та олією з оливок. Приправте до смаку перцем і сіллю. Накрийте та дайте настоятися 15 хв.
    2. Для салату картопля помийте, відваріть у мундирі до приготування. Яйця очистіть. Зелену асоль перекладіть у друшляк і опустіть на 5-6 хв. у киплячу воду. Відразу перекладіть у миску з дуже холодною водою і остудіть; відкиньте на друшляк. Білу квасолю відкиньте на друшляк, дайте стекти всій рідині. Оливки поріжте кільцями.
    3. Для салату консервованого тунця в с/с покладіть на тарілку, акуратно віджимаючи рідину. Поділіть вилкою на дуже великі шматки.
    4. Салат розберіть на листи. Вистеліть листами салату дно великої тарілки чи салатника. Оббризніть 2 ст. л. заправки.
    5. Картопля та яйця поріжте великими часточками. Помідори черрі розріжте на половинки. Розкладіть картоплю, яйця та помідори по краєчках тарілки або салатника.
    6. Перемішайте білу та зелену квасолю з оливками, розмістіть усередину тарілки з інгредієнтами салату нісуаз. Зверху покладіть шматочки консервованого тунця. Полийте салат заправкою та подавайте.

    Салат з консервованим тунцем + авокадо, червона цибуля та огірки

    Бажаєте приготувати страву за 5 хвилин? Ось вам оптимальний рецепт. Цей салат з консервованого тунця, огірків, червоної цибулі та авокадо здатний приготувати навіть учнів школи.

    Салат з авокадо та консервованим тунцем

    Для приготування 4 порцій необхідно:

    • 1 довгоплідний огірок
    • 2 стиглих авокадо, м’якоть, без кісточки
    • 1 червона цибуля
    • листочки 3-4 гілочок петрушки
    • 1 банка (185 г) тунця консервованого у с/с
    • сік підлога лимона
    • олія оливкова «екстра вірджин»
    • сіль
    1. Огірок, авокадо, цибулю та петрушку поріжте рівними за розмірами середніми шматочками.
    2. Консервований тунець відкиньте на сито. Перекладіть у миску до інших інгредієнтів.
    3. Полийте салат соком лимона та олією з оливок. Приправте сіллю. Все добре перемішайте і подавайте салат із сільським хлібом.

    Паста-салат з консервованим тунцем + помідори та цибуля

    Для цієї страви підійдуть не тільки «спіралі» («фузіллі»), а й «метелики» («фарфалле») та «черепашки» («ригате»). Трубки різного діаметра та розмірів доцільніше не застосовувати. Вони найкраще виступають у стравах з томатними чи вершковими соусами, а не з такою легкою заправкою, як у цьому випадку.

    Паста-салат з консервованим тунцем

    Для приготування 4 порцій необхідно:

    • 300 г пасти
    • 1 цибулина
    • 200 г томатів чері
    • лимонний сік
    • 50 мл овочевого бульйону
    • 5 ст. л. олії з оливок «екстра вірджин»
    • 2 жмені руколи, приблизно 20-25 г
    • 12 листків базиліка
    • 2 банки тунця консервованого в с/с або в олії (всього 360 г)
    • сіль, свіжомелений чорний перець
    1. Зваріть пасту в вируючій, підсоленій воді, як зазначено в інструкції на упаковці, відкиньте на друшляк.
    2. Розмістіть приготовлену пасту у велику миску з нарізаною цибулькою та помідорами.
    3. Для заправки салату змішайте разом сік лимона, овочевий бульйон та олію, приправте перцем та сіллю. Полийте салат.
    4. Дайте постояти близько 10 хв., потім додайте рукколу, базилік та консервований тунець. При необхідності приправте салат перцем та сіллю.

    Теплий салат з консервованим тунцем + біла квасоля з банки, картопля, помідори та цибуля

    Теплі салати в теплу та спекотну погоду чудово замінюють повноцінні страви на обід чи вечерю.

    Теплий салат з квасолі, картоплі та тунцю консервованого

    Для приготування 4 порцій необхідно:

    • 3 середні картоплини
    • 1 банка (400 г) білої квасолі у с/с
    • 200 г помідорів чері
    • 1 невелика червона цибулина
    • 1 банка (250 г) тунця консервованого в олії з оливок
    • сік і цедра підлога лимона
    • 1 год. л. гірчиці
    • олія оливкова «екстра вірджин»
    • 3 гілки зеленого базиліка
    • 2 ст. л. каперсів
    • сіль, свіжомелений чорний перчик
    1. Очистіть картоплю та поріжте середніми акуратними часточками (не дуже тонко). Покладіть картоплю в сотейник, залийте вируючою водою, доведіть при середньому вогні до кипіння, трохи посоліть і варіть 2 хв. Заберіть з вогню, закрийте кришкою, а потім товстим рушником і потім залиште, поки готується все інше — картопля дійде до необхідного ступеня готовності приблизно за 10 хв.
    2. Відкиньте квасолю на сито, дайте стекти всій рідині. Помідори черрі розріжте вздовж надвоє. Цибулю очистіть і поріжте дуже тонкими напівкільцями.
    3. Для заправки злийте зі баночки з консервованим тунцем масло в миску. Додайте сік лимона та цедру, гірчицю, ще пару ложок олії, сіль та перець, збийте.
    4. У базиліка приберіть стебла, листя дуже дрібно порубайте і додайте|добавляйте|. Якщо каперси надто великі, розріжте їх надвоє.
    5. Тунця розімніть виделкою або розберіть руками на шматочки.
    6. Злийте з картоплі воду і підсушіть її на невеликому вогні, щоб залишки води вивітрилися. Слідкуйте, щоб картопля не підгоріла. Заправте гарячу картоплю половиною заправки, акуратно перемішайте.
    7. Змішайте квасолю, цибулю, помідори чері та шматочки тунця. Розкладіть картоплю по тарілках, на неї розмістіть квасолю з добавками, полийте заправкою, що залишилася, посипте каперсами. Салат відразу подавайте.

    Картопляний салат з консервованим тунцем + яйця, помідори та гірчично-медова заправка

    Олена Некрасова з Владивостока, автор рецепту та наш читач пропонує власний варіант картопляного салату, приготовлений із тунцем із банки.

    Картопляний салат з консервованим тунцем та гірчично-медовою заправкою

    Для приготування 4 порцій необхідно:

    • 4 маленькі картоплини
    • 2 яйця, зварених круто
    • 2 середні м’ясисті помідори
    • 2 банки тунця консервованого у с/с (всього 360 г)
    • салат корн для подачі
    • сік половини великого лимона
    • 1-2 ст. л. зернової французької гірчиці
    • 5-6 ст. л. олії з оливок «екстра вірджин»
    • мед
    1. Картоплю вимийте і відваріть у підсоленій воді, що вирує. Яйце очистіть та розріжте на 6 частин. Помідори поріжте часточками.
    2. Тунець консервований у с/с відкиньте на сито, заберіть кістки та розімніть вилкою.
    3. Для заправки змішайте сік, гірчицю та олію. Додайте краплю меду, перемішайте до однорідності.
    4. На тарілку викладіть салатну суміш та картоплю, перемішайте з частиною заправки. Додайте яйця та помідори, зверху – шматочки тунця. Салат полийте заправкою, що залишилася, подавайте.

    Салат з консервованим тунцем + помідори, руккола та гранат

    Олена Некрасова з Владивостока, автор рецепту та наш читач: «Цей салат – приклад кращого комбінування овочів та консервованого тунця в одній страві. Інгредієнти для цієї страви не вимагають підготовчої кулінарної обробки, тому такий соковитий та поживний салат готується протягом декількох хвилин».

    Салат з консервованим тунцем, рукколою, помідорами і гранатом

    Для приготування 4 порцій необхідно:

    • 2 банки тунця консервованого у с/с (всього 360 г)
    • 150 г помідорів чері
    • 40-50 г руколи
    • 1 великий гранат
    • 120-130 г зерен кукурудзи
    • 50-70 г кеш’ю
    • рідина з банки з консервованим тунцем в с/с
    • мед
    • гірчиця, більше французька солодка
    • олія оливкова «екстра вірджин»
    • сіль
    1. Рідина з банок з консервованим тунцем в с/с злийте в окрему миску. Черрі поріжте надвоє, рукому вимийте, обсушіть. Гранат розріжте полом, очистіть і розберіть на зерна. З половини зерен вичавіть сік.
    2. Для заправки рідину з банок з тунцем змішайте з гранатовим соком, додайте мед, гірчицю та оливкову олію. На вимогу посоліть.
    3. Красиво покладіть на тарілці рукколу, шматочки тунця, гранатові зерна, кукурудзу та чері, полийте заправкою. Посипте кешью. Салат подавайте відразу.

    Салат із консервованого тунця + огірок, яйця, петрушка та сир

    koko17, автор рецепту та наш читач пропонує власний оригінальний рецепт улюбленого салату.

    Салат із консервованого тунця з сиром

    Для приготування 4 порцій необхідно:

    • 1 середній пучок петрушки
    • 6 хрумких невеликих огірків
    • 300-350 г зернистого сиру
    • 1 банка (185 г) тунця консервованого в олії з оливок
    • 2 жовтки яєць, зварених круто
    • сіль і свіжомелений чорний перчик
    1. Петрушку дрібно поріжте, огірки очистіть від шкірки і поріжте кружальцями.
    2. Змішайте сир, петрушку та огірки.
    3. Злийте масло з|із| банки з консервованим тунцем в миску. Туди ж розкриш жовтки і змішайте до однорідності.
    4. Розкладіть салат по тарілках, на нього викладіть шматочки консервованого тунця, полийте заправкою.

    Салат з консервованим тунцем + яйця, маслини, цибуля та каперси

    Нам дуже подобається цей салат — він простий, швидкий, проте завдяки маслинам і каперсам, смак страви виходить дуже живий і незабутній. Спробуйте його приготувати!

    Салат із тунця консервованого в олії з оливок з каперсами та маслинами

    Для приготування 4 порцій необхідно:

    • 6 яєць, зварених круто
    • 1 банка (185 г) тунця консервованого в олії з оливок
    • 1-2 год. л. солодкої гірчиці
    • сік підлога лимона
    • олія оливкова «екстра вірджин»
    • 12-15 маслин
    • 1 червона солодка цибулина
    • 2 ст. л. каперсів
    • сіль, свіжомелений чорний перчик
    1. Очистіть яйця і порубайте, відклавши 1 жовток. З|із| банки з консервованим тунцем акуратно злийте масло|мастило|.
    2. У мисці збийте гірчицю з соком з лимона і відтертим розтертим жовтком. Продовжуючи збивати, потроху додайте олію, щоб з’явилася емульсія. Якщо олії мало, додайте оливкову. Приправте соус перцем та сіллю.
    3. консервований тунець розберіть на шматочки, оливки роздавіть, заберіть кісточки і поріжте довільно. Цибулю поріжте тонкими кільцями, потім четвертинками.
    4. Змішайте яйця, тунець, маслини, цибулю та каперси, полийте заправкою та перемішайте. Перед подачею дайте салату настоятися, 30 хв.

    Салат з консервованого тунця + виноград, петрушка та мигдаль

    Ми впевнені — недаремно виноградний гроно завжди символізував родючість і пристрасть! Бурштинові та червоні ягоди додадуть пікантності будь-якій страві, навіть салату з консервованим тунцем у с/с.

    Салат із консервованого тунця з виноградом та горіхами

    Для приготування 6 порцій необхідно:

    • 1 невеликий гроно червоного винограду
    • 1 невеликий гроно білого винограду
    • 2 банки тунця консервованого в с/р, шматками (всього 360 г)
    • 50 г смаженого мигдалю
    • 1 часниковий зубчик
    • 1 невеликий пучок петрушки
    • цедра підлога лимона
    • 1 ст. л. густого справжнього йогурту
    • 3 ст. л. майонезу
    • сіль, чорний перець
    1. Акуратно зніміть ягоди винограду з гілочок, розріжте надвоє. Вилийте з банки з тунцем рідину. Порубайте горіхи.
    2. Дуже дрібно посікти часник з петрушкою, змішайте з цедрою, йогуртом і майонезом, приправте перцем і сіллю.
    3. Змішайте консервований тунець з виноградом та мигдалем. Заправте салат соусом та подавайте.

    Бонус! Відеорецепт салату з пасти з консервованим тунцем та кукурудзою

    Салат з пасти з кукурудзою та консервованим тунцем виходить смачним та ситним. Його можна подати як основну страву на обід чи вечерю. Тільки найкраще застосуйте для приготування такого салату свіжу кукурудзу, у консервованої кукурудзи для подібної страви дуже нав’язливий солодкий смак.

    Джерело: www.gastronom.ru