Сб. Ноя 27th, 2021
    Салат з тунцем і яйцем

    Салат з тунцем та яєчком

    Салат з тунцем та яєчком – прекрасна палітра ніжного, ароматного смаку страви, яка грає з вами, піднімаючи вам настрій від передчуття майбутнього частування цим салатом. У комбінуванні між собою інгредієнти страви дають приємний і незабутній післясмак і гарний запах літа, тим більше тоді, коли приготування салату припадає на новий рік та різдво, коли дуже не вистачає свіжих овочів та зелені.

    Інгредієнти для приготування салату з тунцем та яєчком

    1. Зелень свіжий базилік за смаком
    2. Листи салату за смаком
    3. Яйця курячі 4 штуки
    4. Тунець консервований (шматочками) 300-400 грам
    5. Сир чеддер чи сир швейцарський 150 грам
    6. Огірок свіжий середніх розмірів 1 штука
    7. Помідор свіжий середніх розмірів 2 штуки

    Для заправки:

    1. Оцет винний червоний 50 мілілітрів
    2. Часник середніх розмірів 1-2 зубчики
    3. Сіль 1/2 чайної ложки
    4. Оливкова олія 50 мілілітрів
    5. Перець чорний мелений 1/4 чайної ложки

    Приготування салату з тунцем та яєчком:

    1 готуємо яйця.

    Ну який все ж таки салат з тунцем обходиться без яєць. Ці два інгредієнти чудово комбінують між собою за якістю смаку і майже не можуть існувати один без одного. Завдяки цьому кладемо яйця в невелику каструлю і наповнюємо ємність звичайною холодною водою так, щоб вона повністю покривала яєчний елемент страви. Ставимо каструлю на середній вогонь і після закипання води, варимо яйця протягом 7-9 хвилин. Потім, вимикаємо конфорку і ставимо відварені яйця в ємності під холодну водопровідну воду, щоб інгредієнт відразу ж охолонув і став домашньої температури. Це дасть можливість нам дуже легко видалити яєчну шкаралупу, ніж ми і займемося буквально через пару хвилин. Потім знову трохи миємо інгредієнт під водою з крана, щоб змити залишки шкаралупи. Очищені яйця кладемо на дошку для оброблення та ріжемо на четвертинки за допомогою гострого ножа. Увага: щоб варений жовток з білком не прилипали до гострого підручного інвентарю, трохи сполоснемо його під водою з крана. Це дозволить нам зберегти сучасний зовнішній вигляд жовтків яєчних четвертинок. Подрібнений елемент акуратно руками перекладаємо у вільну тарілку.

    2 готуємо сир.

    Насправді для приготування цієї страви підійде будь-який твердий сир, який вам припав до смаку. Однак для палітри смаку не проходьте повз сир чеддер або швейцарський. Ці витончені продукти з молока до смаку зроблять ваш салат незабутнім. Отже, кладемо інгредієнт на дошку для оброблення та за допомогою ножа ріжемо його на маленькі кубики розміром менше 1 сантиметра. Подрібнений сирний елемент перекладаємо у чисту тарілку.

    3 готуємо тунець.

    Скориставшись ножем для консервів, відкриваємо банку з консервованим тунцем. За допомогою вилки акуратно перекладаємо інгредієнт з банки на дошку для оброблення, а взявши в руки гострий ніж, ріжемо рибний продукт на маленькі шматочки, прагнучи це робити так, щоб ніжне консервоване тунця не розпалося на дрібніші шматочки. Подрібнений елемент чистими руками обережно перекладаємо у вільну тарілку.

    4 готуємо помідори.

    Миємо помідори під водою з крана і потім — витираємо насухо овоч рушником з паперу. Кладемо інгредієнт на дошку для оброблення та розрізаємо його ножиком на дві половинки. Кожну половину перекладаємо в чисту тарілку м’якоттю вгору, щоб поки ми готуватимемо інші інгредієнти страви, з помідора не почав витікати сік.

    5 готуємо огірок.

    Отже, в першу чергу добре миємо огірок під водою з крана і потім — витираємо насухо його рушником з паперу. Якщо шкірка овочів груба, тоді найкращий варіант за допомогою ножа обрізати її. Якщо ж ви додаєте до салату молоді огірки, тоді шкірку можна і залишити. А як вам більше подобається. Потім — кладемо інгредієнт на дошку для обробки. Розрізаємо овоч вздовж на дві половинки і потім — дрібнімо на маленькі шматочки поперек огіркових половинок. Оброблений інгредієнт перекладаємо у вільну тарілку.

    6 готуємо листя салату та базиліка.

    Добре миємо під водою з крана листи салату, щоб змити весь бруд та пісок. Потім також миємо кожен лист базиліка. Кладемо інгредієнти на рушники з паперу, щоб із них скла непотрібна рідина. Потім — кладемо зелень на дошку для оброблення і ножем дрібним їх на маленькі шматочки. Подрібнену зелень перекладаємо в чисту тарілку і можемо переходити до наступного кроку.

    7 робимо заправку.

    Отже, насамперед за допомогою ножа очищаємо зубчики часнику від лушпиння. Миємо інгредієнт злегка під водою з крана і дрібним його, скориставшись часником. Подрібнений часник кладемо у піалу. Потім виливаємо в ємність винний оцет і оливкову олію, і ще додаємо сіль і мелений чорний перець. Все добре перемішуємо за допомогою столової ложки до однорідності.

    8 готуємо салат з тунцем та яєчком.

    Отже, всі компоненти та заправка готові, тому приступимо до заключного кроку приготування нашої страви. В першу чергу кладемо на плоску страву для подачі подрібнені листи базиліка та салатне листя. Потім по всій поверхні тарілки на зелень кладемо огіркові шматочки. І тепер у хаотичному порядку кладемо на блюдо шматочки тунця, четвертинки яєць, половинки помідорів та квадратики сиру. Поливаємо всі інгредієнти заправкою і залишаємо на 10-15 хвилин салат осторонь, щоб його складові компоненти змогли просочитися соусом.

    9 подаємо салат з тунцем та яєчком.

    Після закінчення відведеного часу салат з тунцем і яєчком можна подати до столу. Дайте вашим друзям та близьким вибір – або змішати всі інгредієнти страви та отримати салат-мікс або розколювати на вилку інгредієнти у подібному складі, які їм найбільше сподобаються. Але одне хочу сказати, що така страва не залишить байдужим нікого з гостей. Адже воно не тільки найкрасивіше зовні, а й неймовірно смачне, корисне та поживне. До речі, чудова страва також для смачного сніданку перед довгим робочим днем. Смачного!

    Рекомендації до рецепту

    – Якщо ви вже розкуштували цей салат і хочете приготувати страву для себе та власних рідних, тоді можна змішати всі подрібнені інгредієнти у глибокій тарілці чи піалі та одразу ж потім подавати до столу. Смак від цього не зміниться, але компоненти краще просочаться заправкою.

    — Для більш виразного смаку та аромату заправки в неї можна доповнити також 1 чайну ложку пасти з анчоусів ще в той момент, коли ми змішуємо всі компоненти соусу в піалі.

    – Крім всіх компонентів салату з тунцем і яєчком, у страву можна додавати будь-яку зелень на ваш смак.

    – Для більш красивого зовнішнього вигляду салат можна красиво оформити сирною стружкою. Для цього просто не ріжте на шматочки твердий сир, а натріть інгредієнт на середню тертку.

    Джерело: www.tvcook.ru

    Салат з тунцем та яєчком

    Жителі Франції називають тунця морською телятиною за його нехарактерний для риби м’ясний смак. Та й розмірами цей морський житель нічим не поступається хорошому бичку — його довжина може досягати трьох метрів. Вчені Америки з’ясували, що часте вживання цього виробу суттєво покращує мозкову діяльність, тому його рекомендують і вченим, і студентам під час сесій. Не завадить це і будь-якій іншій людині, тому приготуємо салат з яєць з тунцем.

    Взагалі тунець унікальний тим, що практично не втрачає своїх відмінних якостей при будь-якій обробці, навіть при консервуванні. Тому найлегше застосовувати для приготування салату з яєць з тунцем власне консерви. Не треба бояться, що страва вдасться надто жирною — сам тунець жиру майже не містить, а той, що є — вкрай корисний для організму людини. Також цей салат не слід сильно солити, оскільки м’ясо тунця не потребує посилення смаку.

    Крім салату з тунця можна готувати безліч інших страв, він гарний і в вареному, і в печеному, і в смаженому вигляді. Але найефективніше використання консервованого тунця – власне таке.

    Як приготувати "Салат з тунцем та яєчком" поетапно з фото в побутових умовах

    Для приготування салату візьмемо тунця консервованого в олії з оливок, яйця, половину фіолетової цибулі, пару жмень маслин, олію та спеції.

    Яйця заздалегідь відварити круто (опустити в холодну воду, потім доводити до кипіння і варити 10 хвилин з моменту закипання), а потім нарізати кубиками, залишивши 1 жовток.

    Джерело: webspoon.ru

    Салат з тунцем, яйцями та огірками

    Смачний та звичайний салат із консервованого тунця, свіжих огірків та варених яєць може не тільки внести нові нотки у щоденну трапезу, а й стати необхідною стравою для урочистого столу! Дуже важке у приготуванні салату – це зварити яйця. Тому особливо раджу Вам цей рецепт салату.

    Приготувати продукти для салату з тунцем, яйцями та огірками.

    Яйця заздалегідь зварити круто (8-9 хвилин після закипання), остудити у холодній воді.

    Огірки нарізати кубиками.

    Яйця нарізати кубиками.

    Шматочки консервованого тунця розім’яти вилкою.

    Для заправки салату змішати оливкову олію з дижонською гірчицею. Додати сік лимона, пряні трави та сіль.

    На тарілку встановити кільце сервіровки, викласти нарізані огірки і полити заправкою.

    Зверху викласти рибу, полити заправкою.

    Потім викласти яйця.

    Перед подачею обручку зняти і прикрасити рибний салат (наприклад, свіжою зеленню та помідорами).

    Приємного Апетиту і до швидких зустрічей!

    Шахноза Неділя, 23 Червня 2019 р. 11:58 #

    Як смачно виглядає

    Усі права на матеріали, що знаходяться на ресурсі www.РосійськийFood.com, охороняються відповідно до чинного законодавства. За будь-якого застосування матеріалів сайту, посилання (hyperlink) на www.РосійськийFood.com обов’язкова.

    Адміністрація сайту не несе відповідальності за результат використання наведених кулінарних рецептів, методик їх приготування, кулінарних та інших рекомендацій, працездатність ресурсів, на які розташовані гіперпосилання, та за зміст оголошень реклами. Адміністрація сайту може не поділяти думки авторів статей, розміщених на ресурсі www.РосійськийFood.com

    Цей сайт застосовує файли cookie, щоб пред’явити вам найкращий сервіс. Залишаючись на ресурсі, ви погоджуєтесь з політикою сайту з обробки персональних даних. ЗГОДЕН

    Джерело: www.russianfood.com

    Салат з овочів з тунцем та яєчком

    18 281

    Дуже смачний МЕДОВИК! Торт "Медові стільники"

    Швидкий Шоколадний Торт за 35 хвилин

    Вершкове масло в побутових умовах

    Швидкі Рогалики до чаю

    Досить звичайний Рецепт Творожих Пончиків

    інгредієнти

    тунець консервований яйце невеликий огірок помідори чері салат "айсберг" або будь-який качаний салат Зелена цибуляДля заправки масло оливкове лимонний сік гірчиця насіння кунжуту цукор сіль свіжомелений чорний перець
    80 г
    1 шт
    1 шт
    5-7 шт
    2-3 листи
    2 пір’їнка
    2 ст.л.
    1 ст.л.
    1 год.л.
    0,5 год.л.
    0,5 год.л.

    Загальна інформація

    Загальний час приготування

    20 хвилин

    Складність

    Легкий

    Кількість порцій

    По-кроковий рецепт з фото

    З тунця злити рідину та розібрати рибу вилкою на маленькі шматочки.

    Помідори промити, обсушити та розрізати надвоє.

    Огірок промити, очистити від шкірки та нарізати півкухлями.

    Зелену цибулю нарізати кільцями.

    Листи салату сполоснути холодною водою, обсушити та нарвати руками довільними шматочками.

    Порада. Щоб листи салату були хрусткими, їх можна покласти на годину в миску з дуже холодною водою.

    Яйце покласти в підсолену воду, що кипить, і зварити "в мішечок" (4 хвилини з моменту закипання).

    Перекласти в холодну воду, очистити від шкаралупи та розрізати надвоє.

    Приготувати заправку.

    У мисці об’єднати гірчицю, сіль, цукор, свіжомелений перець, лимонний сік, додати олію оливкову, кунжут.

    І ретельно перемішати.

    У салатниці поєднати огірки, помідори, листи салату та зелену цибулю.

    Зверху викласти шматочки тунця та половинки яйця.

    Салат полити заправкою та подати до столу.

    Смачного!

    Підпишись на наш канал Яндекс.Дзен!

    До того ж у нас з’явився Телеграм-канал. Приєднуйтесь та ділитесь з компанією друзів!

    Джерело: gotovim-doma.ru

    Салат з тунцем та яєчком

    Вимийте овочі, обсушіть, злийте воду з тунця. Яйця відваріть, остудіть у холодній воді.

    Огірок і цибуля поріжте напівкільцями, помідори розріжте надвоє. Яйця очистіть від шкаралупи та поріжте на четвертинки.

    Зберіть салат: на плоску страву викладіть листя салату, на них — консервованого тунця, скибочки огірків, цибуля, половинки помідорів, четвертинки яєць, прикрасьте всі оливками.

    Салат посоліть і поперчіть до смаку, оббризніть олією з оливок.

    * Харчова цінність у відсотках від денної норми. Значення наведено для дієти,

    заснованої на 2500 ккал/добу.

    Вітамін C (аскорбінова кислота)

    Вітамін В1 (тіамін)

    Вітамін В2 (рибофлавін)

    Вітамін РР (ніацин)

    Вітамін В6 (піридоксин)

    Фолієва кислота (фолати)

    Вітамін В12 (ціанокобаламін)

    Вітамін E (альфа-токоферол)

    Вітамін D (D2+D3)

    Вітамін K (філохінон)

    Насичені жирні кислоти

    Мононенасичені жирні кислоти

    Поліненасичені жирні кислоти

    Поділіться власним враженням про страву

    Порада з приготування

    Зараз багато хто дотримується принципів правильного харчування. Салат з тунцем та яєчком чудово підходить людям такого типу: легкий, смачний, швидкий та корисний – чисте здоров’я! Так само корисним для здоров’я вважається французький салат нісуаз .

    Салати з рибою вкрай корисні для організму, тому рецепт салату з тунцем чудово підходить усім, хто дбає про власне здоров’я. Про користь тунця сперечатися не доводиться, він дуже багатий на Омега-3, але жиру в ньому мало. Ще тунець унікальний тим, що практично не втрачає своїх відмінних якостей при будь-якій обробці, навіть при консервуванні. Під час вибору консервованого тунця віддавайте смаки тому, де риба великим шматком, тоді він краще відчуватиметься в салаті, та й виглядає така риба естетичнішою. Овочі теж потрібні у повсякденному раціоні тим, хто стежить за власним здоров’ям. Яйця для салату потрібно брати свіжі, без тріщин, потертостей та плям. Їх слід вимити і варити в невеликій каструльці рівно 10 хвилин. Перетравлювати яйця не можна, інакше вони стануть занадто щільними, гумовими. Цибуля для салату найкраще взяти червону, ялтинську: у нього не такий раптовий смак. Щоб листи салату залишалися хрусткими, покладіть їх на годину в ємність із дуже холодною водою. Салат можна заправляти не тільки олією, але й оцтом, соком з лимона, соусом на основі соку лимона та гірчиці.

    Джерело: www.maggi.ru