Сб. Ноя 27th, 2021
    Салат з манго та тунцем - рецепт приготування з фото та відео

    Салат з манго та тунцем

    Сьогодні ми з вами приготуємо смачний салат, основним елементом якого вважається філе тунця. Рибу ми спочатку замаринуємо в пікантному соусі, який має кисло-гостру нотку. Потім тунець обсмажимо і перемішаємо з салатним міксом, авокадо, манго та огірком. Цей салат матиме гарний вигляд і чудовий смак.

    інгредієнти

    Тунець свіжий 150 г.
    Авокадо 1 шт.
    Манго 0,5 шт.
    Свіжі огірки 1 шт.
    Салатний мікс Пучок
    Червона цибуля 0,25 шт.
    Імбир 2 см.
    Лимон 1 шт.
    Часник 1 зуб.
    Соус соєвий 2 ст. л.
    Оливкова олія 6 ст. л.

    Приготування

    На першій стадії приготуємо маринад для риби. Для цього в невелику тарілку або піалу відправляємо часник та імбир. Ці компоненти необхідно спочатку почистити, а потім подрібнити на маленькій тертці.

    Тепер сюди додаємо соєвий соус, сік з одного лимона або лайма, і ще масло оливкове. Добре все перемішуємо і ділимо на 2 половини: для маринаду риби і для заправки салату на останньому етапі.

    Філе тунця заливаємо маринадом. Залишаємо рибу маринуватися мінімум протягом 15 хвилин.

    Через певний час у розігріту сковороду відправляємо філе. Смажимо його при середньому вогні по одній хвилині з обох боків. Частини збоку смажимо по 30 секунд.

    Рибу охолоджуємо. Одночасно з цим розрізаємо надвоє авокадо. Видаляємо кісточку і ріжемо м’якоть на кубики.

    Далі нам знадобиться половина манго. Ріжемо м’якоть кубиками і одночасно з авокадо відправляємо у тарілочку.

    Тепер чистимо від шкірки свіжий огірок. Ріжемо м’якоть кубиками середніх розмірів і відправляємо в тарілочку з іншими компонентами. Додаємо сюди заправку і все перемішуємо.

    Будь-який салатний мікс миємо, обсушуємо рушниками з паперу та дрібнімо на середні за розмірами шматочки. На вимогу можна придбати вже подрібнені листи салату. Відправляємо їх у красиву тарілку сервіровки.

    На листя салату кладемо мікс авокадо, огірків та манго. Тунець ріжемо на тонкі платівки і відправляємо в тарілочку із салатом.

    Червону цибулю ріжемо на тонкі півкільця і ​​кладемо на тунець. Поливаємо салат заправкою та подаємо страву до столу. Смачного!

    Джерело: food.obozrevatel.com

    Надзвичайно смачний салат з тунцем — рецепти для пп та схуднення

    Тунець — унікальна риба, в її складі просторий список корисних для організму макро і мікроелементів, а також вітамінів. Тому вона вважається чемпіоном у прихильників здорового раціонального харчування, а також шанувальників дієт, оскільки вважається низькокалорійною. У середньому вона становить 96 Ккал на 100 г консервованого продукту та 101 ккал – свіже м’ясо.

    Для приготування салату чудово підходить філе в олії чи своєму соку, якщо підбирати серед консервів. Є так званий салатний варіант, але його краще не купувати, оскільки всередині знаходиться маса в стані фаршу, до того ж при вживанні відчувається присутність кісток.

    Купуючи свіжий тунець, для подальшої обробки, необхідно звертати увагу на колір м’яса. Воно повинно мати насичений червоно-рожевий відтінок. У риби не повинно бути стороннього запаху та сіро-коричневих вкраплень. Вони вказують на те, що філе давно лежить, а жир, що виділяється, почав старіти.

    Салат з тунцем, яєчком, огірком та кукурудзою

    Шанувальникам продуктів моря сподобається цей рецепт салату з тунця з яєчком, сиром, огірком та кукурудзою. Це простий у плані приготування, але надзвичайно смачний та поживний салат, який посідає чільне місце на будь-якому святі. Є невеликий нюанс, про який я маю вам сказати. Готувати цей салат не потрібно завчасно – через соковитий огірок салат може «потекти» і розгубити всю власну привабливість. Так що змішуйте інгредієнти безпосередньо перед тим, як подасте салат на стіл.

    Інгредієнти:

    • тунець консервований – 0,5 банки (120 г);
    • яйця, відварені круто — 2 шт;
    • огірок свіжий – 1 шт., невеликий (100 г);
    • сир твердий – 50 г;
    • кукурудза консервована – 3 ст. л.;
    • майонез легкий – 1-2 ст. л.;
    • сіль за смаком.

    Приготування:

    Огірок миємо та обтираємо. Якщо він гірчить (для проби беремо шматочок з боку хвостика), очищаємо шкірку. Ріжемо кубиками приблизно 1,5 см.

    Яйця очищаємо від шкаралупи та ріжемо такими ж кубиками, як і огірок.

    Сир також ріжемо кубиками по 1,5 см.

    Консервований тунець у мене салатний — він уже поділений на маленькі шматочки.

    Також нам потрібна консервована кукурудза.

    Об’єднуємо підготовлені продукти – тунець, сир, яйця, кукурудзу та огірки.

    Додаємо трохи майонезу (враховуємо, що огірки випустять рідину) та добре перемішуємо.

    Перекладаємо салат у салатник і прикрашаємо за допомогою зелені за смаком.

    Надзвичайно смачний салат зі свіжим тунцем та авокадо

    Якісний охолоджений тунець та зрілий авокадо – гармонійне комбінування для дієтичного салату. Додатковий інгредієнт у вигляді апельсину сприяє розщепленню відкладень жиру та покращує якості смаку страви. Мінімальна кількість сиру та заправка на основі олії з оливок не дозволяють у недалекому майбутньому наступати почуттю голоду.

    Інгредієнти:

    • свіжий тунець – 65 г;
    • салат Айсберг — 50 г;
    • апельсин — ? шт.;
    • огірок ? шт.;
    • яйце – 1 шт.;
    • сир Пармезан — 10 г;
    • соус кімчі — 15 г;
    • кунжут — 7-10 г;
    • сіль;
    • мелений чорний перець;
    • масло оливкове;
    • бальзамічний топінг.

    Приготування:

    Філе риби посоліть і поперчіть, змастіть у мінімальній кількості соуму кімчі та маринуйте приблизно 10-15 хвилин. Поки витримуєте час, довільними шматочками порвіть листя салату. Відфілюйте апельсин гострим ножиком, потім поріжте пластинками. Також подрібніть свіжий огірок та зрілий авокадо.

    У рецепті зазначено кількість компонентів у розрахунку на одну повну порцію для обіду.

    Відваріть одне куряче яйце круто, розріжте його на 6-8 частин. З’єднайте всі використані інгредієнти в одній глибокій тарілці та відставте убік. Беріть тунець і зробіть з кожного боку паніровку з кунжутного насіння. Потім обсмажте рибу протягом 1-2 хвилин на сковорідці з олією з оливок.

    Зверху рибний білок повинен звернутися і стати блідого кольору, а всередині філе залишається свіжим, з рожевим відтінком. Поріжте його великими шматками та покладіть до інших компонентів. Заправте салат мінімальною кількістю олії з оливок, додайте трохи бальзамічного топінгу, акуратно перемішайте, зверху присипте Пармезаном і насолоджуйтеся смаком дієтичної страви.

    Рецепт приготування традиційного салату з тунцю

    Така страва особливо популярна у невеликих домашніх кафе Канади. Тут його подають як самостійно, так і у вигляді начинки для бутербродів із хрусткого багету. Щоб воно стало по-справжньому дієтичним, рекомендується замість майонезу застосовувати грецький йогурт або знежирену сметану.

    Інгредієнти:

    • консерви тунця в олії – 2 б.;
    • сік лимона – 1 год.л.;
    • селера (стебло) – 1?2 шт.;
    • майонез або йогурт – 2 ст.л.;
    • зелень петрушки – 4 гілки;
    • шнит лук – 1?2 пучки;
    • приправи за смаком.

    Інгредієнти:

    Відкрийте банки з тунцем і, не зливаючи маринаду, перекладіть консерви в глибоку ємність. Зверху рибу оббризкати соком з лимона, трохи перемішайте, щоб смак розійшовся. Потім покладіть майонез чи сметану та ще раз перемішайте. Лист зеленого кольору селери, без білої частини, поріжте дрібним кубиком і відправте до риби

    Також подрібніть пучок шнит цибулі та зелень петрушки, потім перекладіть все в тарілочку та ще раз перемішайте інгредієнти. Беріть скибочки багету і трохи підсмажте їх на сковорідці гриль, або підсушіть у духовці. Подавайте страву відразу на хлібі, або ж у невеликих порційних тарілках.

    Салат з тунцем та буряком для ПП

    Оскільки буряк відноситься не тільки до доступних, але і до корисних, і ще низькокалорійних продуктів, вони часто можна зустріти в раціоні раціонального харчування, розробленого для жінок і чоловіків. Особливо чудове комбінування смаку виходить за її конфігурації з тунцем. Останній краще підбирати у вигляді консерви, приготованих у своєму соку.

    Інгредієнти:

    • тунець – 1 б.;
    • відварений буряк – 250 г;
    • лимонний сік – 1 ст.л.;
    • грецький йогурт – 80 г;
    • сіль та перець – за смаком.

    Приготування:

    Якщо всі продукти перебувають під рукою, то страва робиться дуже швидко. Беріть блендер з чашею і викладіть у неї рибу, буряк, приправте перцем і сіллю, додайте лимонний сік і збийте до рівномірної маси. Розкладіть салат у невеликі порційні тарілочки та застосовуйте на обід чи вечерю. Заздалегідь краще дайте охолонути 30 хвилин у холодильнику.

    Протеїновий салат для дієти Дюкана з тунця

    Привабливість страви не тільки в тому, що вона містить велику кількість білка, яка потребує організм на день, але і приготувати його можна всього 10 хвилин, за умови, що всі складові компоненти є в холодильнику. Воно виходить легким, після їжі немає відчуття голоду та тяжкості у шлунку.

    Інгредієнти:

    • пекінська капуста — ? качана;
    • тунець у своєму соку – 1 б.;
    • цибуля червона – ? шт.;
    • перепелині яйця – 4 шт.;
    • сіль та перець – за смаком.

    Приготування:

    Відваріть перепелині яйця до приготування, остудіть і очистіть їх, потім поріжте половинками чи четвертинками. Пекінську капусту поріжте великими шматочками або порвіть руками. Тунець розімніть вилкою на маленькі частини. Цибулю наріжте тонкими напівкільцями. На блюді для подачі зберіть салат шарами: капуста, риба, яйця, цибуля. Зверху полийте соком з консерви, щоб блюдо не було мокрим.

    Дієтичний салат з тунцем на грилі

    Ще один полегшений у приготуванні салатик, який швидко засвоюється. Завдяки наявності величезної кількості різної зелені, організм отримує необхідні амінокислоти. Тунець і відварене яйце – криниця білка, яка так потрібна при контролі ваги та обмеженні себе в харчуванні.

    Інгредієнти:

    • філе тунця – 50 г;
    • салат лолло-росо — 20 г;
    • рукола – 10 г;
    • салат романо — 10 г;
    • салат Айсберг — 20 г;
    • редис – 3-4 шт.;
    • перепелині яйця – 2 шт.;
    • огірок – ? шт.;
    • томати Черрі – 3 шт.;
    • кунжут — ? год.л.;
    • олія оливкова – 30 мл;
    • зерна гірчиці – 1 год.л.;
    • мед – ? год.л.;
    • сіль та перець – за смаком.

    Приготування:

    Відваріть перепелині яйця, остудіть, очистіть їх, а потім розріжте надвоє. Томати Черрі також зробіть половинками і заберіть у них плодоніжку. Огірок поріжте тонкими кільцями. Тунець змастіть олією з оливок і обсмажте з кожного боку на грилі, а потім подрібніть шматочками товщиною 1 см.

    [neutral]Рада!

    Якщо немає сковороди з решіткою гриль, рибу можна акуратно підсушити на тефлоновій або антипригарній сковороді без масла і на сильному полум’ї.[/neutral]

    Всі різновиди салатів порвіть руками на маленькі шматочки і з’єднайте в глибокій ємності. Туди ж додайте порізану тонкими пластинами редис. Далі покладіть зерна гірчиці, мед, сіль та перець, олію оливкову і все добре перемішайте. На тарілку для подачі викладіть салатну основу, потім розподіліть тунець, томати Черрі, половинки яєць і посипте кунжутом.

    Як приготувати салат з тунця, щоб скинути зайву вагу

    Така страва виходить напрочуд смачною, не звертаючи уваги на те, що вона входить до категорії дієтичних салатиків. Відмінність тільки в тому, що при його введенні до основного раціону зайві кілограми не з’являться, а, навпаки, дуже швидко йдуть.

    Інгредієнти:

    • тунець у своєму соку – 1 б.;
    • огірок – 1 шт.;
    • яйця – 3 шт.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сметана – для заправки;
    • сіль і перець.

    Приготування:

    Консервоване рибне філе розберіть вилкою на маленькі шматочки. Яйця відваріть так, щоб жовток був крутий. Поріжте свіжий огірок дрібним кубиком, також цибуля ріпчаста, нашаткуйте яйця. Сметану з’єднайте з меленим чорним перцем та мінімальною кількістю солі. Зберіть салат шарами, почавши з риби, а потім у довільному порядку, промазуючи соусом.

    Рецепт салату з тунцем на обід

    Денний прийом їжі, на відміну від ранкового та вечірнього, має містити білок. До цього всього до нього на обід добре приймати сири м’які та тверді та ще свіжі овочі. Все це в комплексі дасть відчуття насичення, проте при цьому організм не отримає зайвих жирів та швидких вуглеводів, які дозволені лише до 10 ранку.

    Інгредієнти:

    • тунець консервований – 1 б.;
    • томати – 2 шт.;
    • огірок – 1 шт.;
    • сир Фета – 150 г;
    • рукола – невеликий пучок;
    • зелень цибулі, кропу, петрушки – по 2 гілки;
    • олія оливкова – 3 ст.л.;
    • лимонний сік – 1 ст.л.;
    • перець мелений – за смаком.

    Приготування:

    Спочатку бланшуйте помідори (зробіть хрестоподібний надріз на носику і розмістіть у окріп на 2-3 хвилини), потім потрібно зняти з них шкірку. Підготуйте огірки і поріжте овочі, а також сир дрібним кубиком. Зелень нашаткуйте, а рукколу порвіть руками на шматочки довільного розміру.

    Відкрийте банку з тунцем, злийте сік і розімніть рибу вилкою. Приготуйте заправку з олії з оливок з добавкою соку лимона та мінімальної кількості меленого перцю. Масу трохи збийте вилкою. Салат викладайте шарами у зручну страву: руккола, тунець, сир, зелень, томати. Зверху полийте соусом, дайте постояти 30 хвилин і можна приступати до обіду.

    Приготування ПП салату з тунцем без майонезу

    Хороше харчування враховує відмову від вживання шкідливих, не корисних для організму продуктів, серед них майонез займає перші позиції, особливо магазинний. Запропонована страва хоч і багатокомпонентна, проте в приготування дуже звичайна і напрочуд смачна.

    Інгредієнти:

    • консерви тунця – 1 б.;
    • салат Айсберг – невеликий пучок;
    • пекінська капуста – 100 г;
    • невеликі томати – 3-5 шт.;
    • огірок – 1 шт.;
    • яйця – 4 шт.;
    • болгарський перець – 1 шт.;
    • біла цибуля – 1?2 гол.;
    • зубчики часнику – 2 шт.;
    • гірчиця дижонська — 3 год.л.;
    • сік лимона – 2 ст.л.;
    • олія оливкова – для заправки;
    • приправи — за смаком.

    Приготування:

    Поставте варитися яйця, витримайте їх 7 хвилин після закипання, потім залийте водою і дайте охолонути. Пекінську капусту та зелений салат порвіть руками. Білу цибулю поріжте тонкими напівкільцями. У огірка приберіть хвостики, почистіть перець від насіння, після цього нашаткуйте обидва компоненти соломкою. Дуже маленькі помідори розріжте на 4-6 частин.

    Якщо під рукою немає дижонської гірчиці, її можна замінити французькою чи звичайною російською.

    Щоб салат не був сухим, заправляйте його свіжоприготовленим соусом. Налийте в піалу оливкову олію, покладіть кухонну сіль і мінімальну кількість гострої приправи, гірчицю і трохи збийте. Потім присмажити соком лимона і покладіть подрібнений часник, знову добре перемішайте. Усі компоненти страви з’єднайте у глибокій ємності, заправте соусом та перемішайте. Наприкінці акуратно викладіть половинки варених яєць.

    Готуємо салат з квасолею та тунцем на вечерю

    При дотриманні дієти або переході на гарне харчування акцентовану увагу потрібно приділити стравам, які підуть у вечірній прийом їжі. Вечеряти необхідно чимось легким, що швидко засвоюється, але водночас вважається ситним, а це означає, що береже від відчуття того, що спати доведеться на голодний шлунок. Власне таким буде запропонований салат.

    Інгредієнти:

    • консервований тунець – 200 г;
    • квасоля консервована – 300 г.;
    • часник – 1 зубчик;
    • томати – 200 г;
    • зелень базиліка – кілька листків;
    • олія оливкова – 3-5 ст.л.;
    • гірчиця – 1 год.л.;
    • оцет — 1 год.л.;
    • сіль за смаком.

    Приготування:

    Спочатку відкрийте баночку квасолі, відкиньте її на друшляк і встановіть над мискою, щоб стек сік. Після цього часу приготуйте заправку з оцту, гірчиця, натертого часнику та олії з оливок. Крупно поріжте томати, а потім з’єднайте їх із квасолею та шматочками тунця. Заправте соусом, добре перемішайте, а поверх додайте кілька листків базиліка.

    Найкращий салат з тунцем для раціонального харчування

    Поживність даної страви складає всього 97 ккал на 100 г готового до споживання продукту. За рахунок цієї особливості він вважається найкращим салатом для прихильників раціонального харчування. Вдале комбінування овочів та свіжої риби постачає організму комплекс мінералів та вітамінів, необхідних на день. Завдяки гарній подачі страва підійде і до святкового столу.

    Інгредієнти:

    • філе тунця (свіже) – 300 г;
    • морква – 1 шт.;
    • яйця – 2 шт.;
    • картопля – 2 шт.;
    • біла цибуля – 1 шт.;
    • сіль за смаком;
    • лимонний сік — 2-3 ст.л.;
    • знежирена сметана – для заправки.

    Приготування:

    Свіжий тунець наріжте пластинками, товщиною 1 см і розкладіть рівним шаром на тарілку. Зверху окропіть мінімальною кількістю соку лимона, і ще трохи посоліть за бажання. Залишіть трохи промаринуватися або потримайте над парою 15 хвилин, щоб риба не була свіжою, а повністю приготувалася.

    Картоплю та моркву відваріть до приготування, яйця круто. Рибу наріжте якомога дрібніше, овочі натріть на тертці. Остудіть та очистіть яйця курки, натріть за допомогою дрібної тертки. Білу цибулю поріжте дрібним кубиком. Зберіть салат пошарово: картопля, тунець, цибуля, яйця, перемазуючи сметаною. Дайте страві постояти 30 хвилин у холодильнику, і вона готова.

    Дієтичні та корисні страви давно перестали асоціюватися з несмачною їжею. Якщо розумно поєднувати рибу та овочі можна приготувати багато цікавих та легких салатів для щоденного вживання. Давати більш насичений смак продуктам можна шляхом добавки різних соусів, роблячи їх солодшими, гострішими або кислішими.

    Джерело: nadieteprosto.ru